Start impuls muziekonderwijs, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 mei 2015 13:00 - 14:00
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Jet) Bussemaker i e.a.
organisatie Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) i

Op donderdag 21 mei 2015 van 13.00 tot 14.00 uur geeft minister Bussemaker de aftrap van de impuls muziekonderwijs op basisschool De Vlieger, Frits Diepenlaan 43 te Den Haag. Ze woont hiervoor een muziekles bij gegeven door Pepijn Gunneweg (BZT-show, Ashton Brothers) aan kinderen van groep 3. U bent uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Muziekonderwijs voor alle kinderen

Eind vorig jaar maakte minister Bussemaker bekend dat zij tot 2020 € 25 miljoen extra geeft aan muziekonderwijs op scholen door de deskundigheid van leerkrachten te vergroten. Met het extra geld kunnen scholen de mensen voor de klas trainen in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia. Scholen kunnen vanaf komend najaar hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Starters

15 scholen gaan hier al mee van start. Op 21 mei maakt minister Bussemaker bekend welke scholen dat zijn. Ze zijn geselecteerd door de regionale en stedelijke culturele expertise centra. De ervaringen van deze scholen worden gevolgd en kunnen als voorbeeld dienen om andere scholen te inspireren. Leerkrachten van deze scholen krijgen donderdag 21 mei een workshop.


1.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

Dit ministerie i draagt de zorg voor het scheppen van een wettelijk kader voor het onderwijs, voor het uitvoeren van onderwijswetten en het verstrekken van financiële middelen daarvoor. Daarnaast heeft het ministerie de zorg voor de bevordering van wetenschappelijk onderwijs en wetenschapsbeleid en voor het cultuur- en mediabeleid. 'OCW' is sinds 2012 ook verantwoordelijk voor het emancipatiebeleid en sinds 2017 voor het 'groen onderwijs'.

Robbert Dijkgraaf i (D66) is de huidige minister van OCW. Daarnaast is er een minister voor basis- en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma i (VVD).

2.

Meer over...