Back to the future: Cold War revisited, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen

Since the illegal annexation of the Crimea by the Russian Federation, and the continuing conflict in Eastern Ukraine, one can have serious doubts about the security in Europe. Are we again heading toward a Cold War, in which we have to accept that our continent is again divided into sphere of influence, or is there a way out of this impasse through dialogue with Moscow? Join us for a debate with international guests and Dutch Foreign Minister, Bert Koenders.

Join here: https://docs.google.com/forms/d/1x9nonU_FDkPl56RaFN5_2w8ABrMi4dfKUu1kO3a0lNA/viewform?c=0&w=1

De groeiende spanningen tussen Rusland en Europa zet vraagtekens bij de veiligheid in Europa. Zijn de illegale annexatie van de Krim door Rusland en het aanhoudend conflict in Oost-Oekraine, tekenen van een nieuwe koude oorlog? Moeten we accepteren dat ons continent opnieuw wordt verdeeld in invloedssferen of is er nog een manier om uit deze impasse te komen door de dialoog aan te gaan met Moskou? Kom op 12 september naar Amsterdam en debatteer mee met internationale gasten en onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders. De voertaal tijdens deze bijeenkomst is Engels. Meld je hier aan: https://docs.google.com/forms/d/1x9nonU_FDkPl56RaFN5_2w8ABrMi4dfKUu1kO3a0lNA/viewform?c=0&w=1

Guests include: Stefan Füle, Karsten Voigt, Kati Piri, Caroline de Gruyter, Michiel Servaes, Angelien Eijsink, René Cuperus, Jan Marinus Wiersma, Knut Fleckenstein, Bob Deen, Hannes Swoboda, Ioan Pascu.

Meer informatie: zie hier.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...