EU seminar landbouw in EU External Aid Programmes, Brussel

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 18 juni 2015 08:00 - 17:30
plaats Brussel
locatie Thon Hotel EU Rue de la Loi 75 Toon locatie
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Heeft u ambities om te gaan exporteren naar ontwikkelings- of transitielanden? Wil u meer weten over EU project- en investeringsmogelijkheden? Kom dan naar het seminar Agriculture, Rural Development and Food Security in EU External Aid Programmes.

Tijdens dit seminar krijgt u inzicht in de huidige en toekomstige DGDEVCO/EuropeAid-instrumenten in de landbouwsector. De permanente vertegenwoordigingen van de EU-lidstaten (PV EU) in Brussel organiseren het seminar.

Informatie en training

De onderwerpen landbouw, plattelandsontwikkeling en voedselzekerheid komen aan bod in een aantal EU-programma’s:

  • Instrument for Pre-Accession (IPA)
  • European Neighbourhood Instrument (ENI) voor ontwikkelingslanden en landen in transitie

Het seminar begint met een uitleg over deze programma’s en de te volgen procedures. Vervolgens komen aan bod het beheer van het budget door VN-organisaties en de mogelijkheden voor privatesectorontwikkeling en de EIB-financiering.

Netwerken

Na de lunch kunt u netwerken met vertegenwoordigers van bedrijven uit uw sector uit de hele Europese Unie. Bij uw inschrijving kunt u aangeven met welke bedrijven u graag in gesprek wilt.

Voor wie

Het seminar is bij uitstek geschikt voor bedrijven die al enige (al dan niet succesvol) ervaring hebben met de procedures van internationale organisaties.

Aanbestedingen

Om EU-programma’s uit te voeren, komen er aanbestedingen of 'calls for proposal'. Juridische deskundigen, werkzaam bij DGDEVCO/EuropeAid en de Europese Investeringsbank (EIB), geven uitleg over hoe dit werkt.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tijdens dit seminar zijn wij ook aanwezig. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) geeft advies en ondersteuning bij internationalisering. Daarnaast kunnen wij u, samen met de PV EU, ondersteunen bij klachtenprocedures. Kom met ons praten en ontdek wat het buitenlandnetwerk van RVO.nl u op kan leveren aan contacten en informatie.

Meer informatie

Meer informatie over het programma, registratie en de sector vindt u op www.sectorseminars.eu.

Voor vragen over het seminar kunt u contact opnemen met:


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...