Senator De Lange (OSF) neemt afstand van zijn partij

maandag 4 mei 2015, 10:56

DEN HAAG (PDC i) - Het Eerste Kamerlid Kees de Lange i heeft in een brief aan voorzitter Ankie Broekers-Knol i laten weten alle formele banden met zijn partij, de OSF i, te willen beëindigen. Reden hiervoor is het voorstel van het partijbestuur de Volkspartij Limburg van Jos van Rey i toe te laten treden tot de OSF. Volgens De Lange is het ondenkbaar dat zolang Van Rey zich voor de rechter moet verantwoorden voor een reeks ernstige vergrijpen, 'hij (Van Rey, red.) als volksvertegenwoordiger kan optreden.'    

De Lange vervolgt: 'Ik ben niet bereid om als Senator vertegenwoordiger te zijn van Volkspartij Limburg en daarmee de heer Van Rey, zelfs niet voor een enkele dag. Daarom beëindig ik per vandaag alle formele banden die ik nog heb met de OSF. Ik zal vanaf morgen 2 mei 2015 niet langer optreden als Senator voor de OSF maar zelfstandig en zonder binding met enige politieke partij mijn termijn in de Eerste Kamer volmaken.' Hij verzoekt de voorzitter van de Eerste Kamer de naam van zijn fractie aan te passen.

De ledenvergadering van de OSF heeft zaterdag overigens besloten de toetreding van de Volkspartij Limburg aan te houden. 

De Eerste Kamer is met reces. Op 19 mei komt de Kamer weer bijeen. De laatste vergadering in huidige samenstelling is op 2 juni. Op 9 juni komt de op 26 mei te kiezen Eerste Kamer in nieuwe samenstelling samen. Kees de Lange zal daar niet bij zijn, aangezien hij geen kandidaat is. Voor de OSF is Henk ten Hoeve i lijsttrekker. 

Bron: NOS