Roadmap to Transparency Event, Brussel

Altiero Spinelli-gebouw (ASP) in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 september 2014
plaats Brussel, België
locatie Altiero Spinelli (ASP) i Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld i e.a.
organisatie D66-delegatie Europees Parlement i

Europarlementariër Sophie in 't Veld (ALDE/D66) organiseert op woensdag 24 september een bijeenkomst over Europese openbaarheid van bestuur. Aan de hand van een 'Roadmap to Transparency' zal In 't Veld het belang van toegankelijkheid tot wetgevingsdocumenten bespreken. Dit evenement zal via een livestream te volgen zijn.

Na een openingswoord door Sophie in ‘t Veld zal Europarlementariër Heidi Hautala spreken over het belang van openbaarheid van bestuur binnen de Europese instituties en agentschappen. Vervolgens zal In ‘t Veld de ‘Roadmap to Transparency’ presenteren. Deze ‘Roadmap’ stipt belangrijke actiepunten voor betere publieke toegang tot documenten aan om zodoende het vertrouwen in de Europese instituties en agentschappen te vergroten. Een panel van experts zal zich vervolgens buigen over huidige tekortkomingen in ten aanzien van transparantie in Europees bestuur en de te nemen stappen op dit vlak. De experts zullen het onderwerp allen vanuit hun eigen specialisatie benaderen, waarna een paneldiscussie volgt. Het panel bestaat uit:

Mr Onno Brouwer

Freshfields Bruckhaus Deringer

Partner, gespecialiseerd in Europees recht, o.a. transparantie zaken Turco, In ‘t Veld v Council

Mrs Helen Darbishire

Access Info Europe

Vice President & Executive Director

Mr Antonio Caiola

Europees Parlement Juridische Dienst

Hoofd afdeling Justitie en Burgerlijke Vrijheden

Mr Fergal O’Regan

Europese Ombudsman

Hoofd afdeling Klachten en Verzoeken

Mr Brenno de Winter

Onderzoeksjournalist

Oprichter website over publieke toegang tot documenten: www.bigwobber.nl

Het evenement zal worden uitgezonden via een livestream.

Graag bieden wij de mogelijkheid aan eenieder die geïnteresseerd is in dit onderwerp om aanwezig te zijn bij de presentatie van de ‘Roadmap’ en de aansluitende paneldiscussie. Wanneer u geen toegang heeft tot het Europees Parlement kunt u contact opnemen met het kantoor van Sophie in ‘t Veld via het volgende e-mailadres: sophie.intveld-office@ep.europa.eu.


1.

D66-delegatie Europees Parlement

De D66 i-delegatie in het Europees Parlement i telt één lid. De delegatie maakt deel uit van de fractie Renew Europe i, waarin ook de VVD-delegatie i vertegenwoordigd is.

De partij is sinds 1979 vertegenwoordigd in het Europees Parlement, met uitzondering van 1984 toen de partij geen zetel wist te behalen. Het hoogst behaalde resultaat van D66 bij de Europese verkiezingen is 4 zetels in 1994 en 2014.

2.

Meer over...