Rapport 'Voorop in Europa' wordt aan Tweede Kamervoorzitter overhandigd

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op woensdag 14 mei 2014.

Rapporteur René Leegte i (VVD) overhandigt donderdag 15 mei 2014 om 10.30 uur zijn eindrapport ‘Voorop in Europa i’ aan de Voorzitter van de Tweede Kamer i, Anouchka van Miltenburg i.

René Leegte is eind 2013 door de Kamer aangesteld als rapporteur democratische legitimiteit. Het doel van zijn rapporteurschap was om te onderzoeken hoe de Tweede Kamer haar grip op Europese besluitvorming kan versterken door samenwerking met andere parlementen. In het rapport staan concrete aanbevelingen, bijvoorbeeld over afstemming met Europarlementariërs.

Grip op Europees beleid

In de afgelopen maanden leverden veel burgers en experts hun inbreng bij de rapporteur. In het rapport staat hoe Kamerleden meer grip kunnen krijgen op Europees beleid, vooral door samenwerking met andere parlementen. Het definitieve rapport zal als Kamerstuk verschijnen. Het zal aan de andere EU-parlementen worden gepresenteerd in juni op de conferentie van EU-woordvoerders in Athene, de COSAC.

Rapporteur René Leegte (VVD) overhandigt donderdag 15 mei 2014 om 10.30 uur zijn eindrapport ‘Voorop in Europa’ aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Dit gebeurt in de Schrijfkamer.