Uitnodiging bijeenkomst PvdA Netwerk Defensie en Jonge Socialisten met Commandant Luchtstrijdkrachten Luitenant-Generaal Schnitger (27 maart 2013)

Met dank overgenomen van A.M.C. (Angelien) Eijsink i, gepubliceerd op maandag 4 maart 2013.
Uitnodiging bijeenkomst PvdA Netwerk Defensie en Jonge Socialisten met Commandant Luchtstrijdkrachten Luitenant-Generaal Schnitger (27 maart 2013)
Bron: Blog Angelien Eijsink

De volgende bijeenkomst van het Netwerk Defensie zal plaatsvinden op woensdagavond 27 maart 2013. Dan is Commandant Luchtstrijdkrachten Luitenant-Generaal Schnitger bij ons te gast! De bijeenkomst zal wederom georganiseerd worden in samenwerking met de Jonge Socialisten.

In 1979 begon Luitenant-Generaal Schnitger met zijn carrière als cadet aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). In maart 1984 ontving hij zijn vliegerwing en werd operationeel vlieger. In 1992 werd hij vluchtcommandant, waarna een uitzending naar Italië volgde als Ops Officier bij het F-16 detachement. Dit detachement werd ingezet tijdens de Operatie Deny Flight dat de no-fly zone boven Bosnië handhaafde. Daarna volgden verschillende functies binnen de luchtmacht, maar ook in de bredere defensieorganisatie. In 2012 werd Luitenant-Generaal Schnitger benoemd in zijn huidige functie, Commandant Luchtstrijdkrachten.

Tijdens de bijeenkomst zal Luitenant-Generaal Schnitger ons meenemen in de wereld van de luchtmacht. De Nederlandse militaire luchtvaart bestaat dit jaar 100 jaar. Toen nog met één houten vliegtuig, nu een organisatie met straaljagers, transportvliegtuigen, helikopters. Echter ook nu staat de organisatie niet stil. Zo zal komend jaar duidelijkheid moeten komen over de rol van de luchtmacht binnen de krijgsmacht. Daarnaast gaan de dagelijkse taken gewoon door, nationaal en internationaal. Kortom genoeg stof om over te praten.

Datum: Woensdagavond 27 maart 2013

Tijd: 19.00 - 21.00 (deur open om 18.30 voor broodjes en koffie)

Plaats: Tweede Kamer, ingang Plein 2

Aanmelden: Marijke Moonen, persoonlijk medewerkster: m.moonen@tweedekamer.nl