Werkbezoek Klaassengroep, Dinxperlo

Met dank overgenomen van J. (Johan) Houwers i, gepubliceerd op vrijdag 22 februari 2013.
Werkbezoek Klaassengroep Dinxperlo
Bron: Blog Johan Houwers

foto: Eric Veenhuyzen Fotografie

Kamerlid op bezoek bij KlaassenGroep bron: www.debouwmaakthet.nl

Lees

Tijdens het werkbezoek van Johan Houwers (VVD Tweede Kamerlid voor Ruimtelijke Ordening en Bouw) aan KlaassenGroep te Dinxperloo is gesproken over de aanpak van de crisis in de bouw. Houwers werd hierbij welkom geheten door Leo te Bogt, vestigingsdirecteur van KlaassenGroep. Veel aandacht ging uit naar de aanpak van scheefwonen.

Scheefwonen is de bewoning van een gesubsidieerde sociale huurwoning door mensen met een inkomen boven de 34.000 euro. Ruim een kwart van de bewoners van corporatiewoningen woont scheef. Meer dan 600.000 huishoudens wonen daarmee in een woonruimte die van oorsprong niet voor hen, maar voor lagere inkomens bedoeld is.

Volgens Houwers is scheefwonen één van de grote oorzaken van stagnatie in de nieuwbouw en moet het aanpakken hiervan een hoge politieke prioriteit krijgen. Het Kamerlid stelt dat hiervoor veel aandacht is bij de VVD-fractie. Indien het vaststellen van de huurprijs in bepaalde gevallen zou worden losgekoppeld van het huurpunten waarderingssysteem, wordt de doorstroming van scheefhuurders naar een eigen woning gestimuleerd.