Uitnodiging bijeenkomst PvdA Netwerk Defensie en Jonge Socialisten met Commandant der Strijdkrachten generaal Middendorp (23 januari 2013)

Met dank overgenomen van A.M.C. (Angelien) Eijsink i, gepubliceerd op woensdag 19 december 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Angelien Eijsink

De volgende bijeenkomst van het PvdA Netwerk Defensie vindt plaats op woensdag 23 januari 2013. Spreker deze avond is de Commandant der Strijdkrachten generaal Middendorp. Als lid van de PvdA kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst. De uitnodiging leest u hier.

Beste leden van het PvdA Netwerk Defensie,

De volgende bijeenkomst van het Netwerk Defensie zal in het nieuwe jaar plaatsvinden. Op woensdag 23 januari 2013 is Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp bij ons te gast! Het thema van de avond is “De Toekomst van de krijgsmacht”. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Jonge Socialisten.

Generaal Middendorp is sinds medio 2012 Commandant der Strijdkrachten. Hij begon met deze functie in voor Defensie moeilijke tijden; de krijgsmacht staat voor een flinke bezuinigingsopdracht. We gaan met Generaal Middendorp praten over hoe hij denkt dat de toekomst van de krijgsmacht er uit zal komen te zien en welke prioriteiten er aan de inzet van de krijgsmacht zouden moeten worden gegeven.

Nadat generaal Middendorp de Hogere Militaire Vorming bij de landmacht had voltooid, volgde in 1994 een plaatsing bij de landmachtstaf. Na een opleiding in de VS werd hij in 1997 voor het eerst geplaatst op het Haagse ministerie van Defensie als militair assistent van de Plaatsvervangend Chef Defensiestaf. Generaal Middendorp is betrokken geweest bij verschillende uitzendingen, onder andere naar Bosnië, Macedonië, Afghanistan en Irak.

Zijn laatste uitzending, als commandant van de multinationale Taskforce Uruzgan, vond plaats van februari tot augustus 2009. Op 24 december 2009 trad generaal Middendorp aan als Directeur Operaties bij de Defensiestaf in Den Haag. Per januari 2012 werd hij bevorderd tot luitenant-generaal, in voorbereiding op zijn functie als Commandant der Strijdkrachten. Op 28 juni 2012 aanvaardde hij het commando over de strijdkrachten en vanaf die datum is generaal Middendorp de hoogste militair binnen Defensie.

Het belooft weer een interessante avond te worden!

U bent van harte welkom.

Alvast fijne feestdagen gewenst en tot ziens in 2013.

Hartelijke groeten,

Angelien Eijsink

woordvoerder Defensie

PvdA Tweede Kamerfractie

Joris van Esch

voorzitter PvdA Netwerk Defensie

Dennis Tak

vice-voorzitter Jonge Socialisten

Datum: woensdag 23 januari 2013

Tijd: 19.00 - 21.00 (deur open om 18.30 voor broodjes en koffie)

Plaats: Tweede Kamer, ingang Plein 2

Aanmelden: Marijke Moonen, persoonlijk medewerkster: m.moonen@tweedekamer.nl