Werkbezoek Almere

Met dank overgenomen van J. (Johan) Houwers i, gepubliceerd op vrijdag 7 december 2012.
Bezoek Almere
Bron: Blog Johan Houwers

Op vrijdag 7 december ben ik op werkbezoek geweest in Almere om uitleg te krijgen over Groot Project RRAAM. De Noordelijke randstand wil uitgroeien tot een internationaal concurrerende top regio. Dit leidt tot een hoge vraag naar nieuwe woonlocaties en goede bereikbaarheid. Ik was daar om een kijkje te nemen in het project om deze grote ruimtelijke ordening opgave van dichtbij te zien.

Na enige vertraging door het heftige winterweer werden wij ontvangen door onder andere wethouder Duivesteijn en Max Hermans. Op de dertigste etage kregen wij een presentatie over de stad Almere en haar ambitie. Normaal zouden we vanaf deze etage Amsterdam en Utrecht hebben kunnen zien liggen, maar door de hevige sneeuwval kwamen we helaas niet verder dan een kleine honderd meter.

Na een presentatie over de doelen van Almere en de bijzondere aanpak die zij hanteren zijn we richting het stadhuis gewandeld om te lunchen met Annemarie Jorritsma. We hebben onder het genot van heerlijke broodjes nogmaals besproken waar de kansen en problemen liggen binnen het project.

In het gemeentehuis kwamen we langs de zogenaamde kavelwinkel. Mensen die interesse hebben in een kavel in de stad Almere kunnen gewoon naar binnen lopen en een kavel uitzoeken. Er is tevens een architect aanwezig die direct een schets kan maken van jouw zelf te ontwerpen huis. Bijzonder en goed om te zien hoe de overheid zo direct de wensen van de burger kan bedienen.

Na deze uitleg hebben we de ijskoude wind en sneeuw getrotseerd door een wandeling te maken door de nieuwe binnenstad van Almere, waar geprobeerd is wonen, winkelen, natuur en cultuur samen te brengen. Al met al een interessante dag die geheel in het thema stond van ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en groei.

 
Bezoek Almere
Bron: Blog Johan Houwers