Sander de Rouwe winnaar van Mobiliteitsdebat BOVAG RAI

Met dank overgenomen van S. (Sander) de Rouwe i, gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2012.

Na een Internetpoll kwam Sander de Rouwe tijdens het Mobiliteitsdebat van BOVAG RAI en Autoweek als winnaar uit de bus. Sander de Rouwe gaf tijdens het debat duidelijk aan dat het CDA geen principieel tegenstander is van kilometerheffing. Maar op dit moment is invoering van kilometerheffing nog veel te duur. Dan moet je als partij eerlijk kunnen zeggen: op dit moment geen kilometerheffing. Als het goedkoop en eenvoudig kan, dan kan de heffing er alsnog komen.

Ook andere speerpunten van de RAI Vereniging passeerden gisteren tijdens het Mobiliteitsdebat in het Louwman Museum te Den Haag de revue. Het aanwezige publiek kon er getuige van zijn hoe de acht debaters van de grootse politieke partijen onder leiding van BNR-presentator Rens de Jong met elkaar in discussie gingen. Het debat werd door meer dan 16000 mensen live gevolgd via de websites van Autoweek, RAI Vereniging en BOVAG. Aanstaand weekend wordt het debat uitgezonden door BNR Nieuwsradio.

De mensen thuis konden stemmen op de politicus die zij het best vonden debatteren. Sander de Rouwe (CDA) kwam daarbij als meest duidelijke en overtuigende debater uit de bus. Kees Verhoeven (D66) en Rik Grashof (GL) kwamen daar nipt achteraan.