Bijeenkomst 'We Mean Business' nationale Informatieochtend in het Huis van Europa, Den Haag

datum 15 november 2012 10:00 - 13:30
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa i Toon locatie
organisatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL) i

De Europese Commissie i wil Europese bedrijven laten zien hoe zij kunnen profiteren van de talenten van buitenlandse studenten. Verschillende Europese subsidieprogramma's bieden daar mogelijkheden toe. Half april lanceerde de Commissie daarom de campagne 'We mean business'. Doel is het Europese bedrijfsleven bekend(er) te maken met Leonardo i- en Erasmusstages i.

HD Het infopoint

In Nederland organiseren we deze bijeenkomst op 15 november bij de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland i, Korte Vijverberg 5 in Den Haag. De afgelopen maanden heeft er in verschillende andere Europese landen ook een bijeenkomst plaatsgevonden.

Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 13.30 uur (inclusief lunch.) De informatiebijeenkomst is bedoeld voor bedrijven, Kamers van Koophandel, werkgevers- en werknemersverenigingen en kenniscentra. Ook onderwijsinstellingen met goede ervaringen zijn van harte welkom.

Tijdens deze ochtend krijgt u informatie over wat Europese stagiaires en pas afgestudeerden uw organisatie kunnen bieden.

Daarnaast kunt u kennis maken met bedrijven die ervaringen hebben met Europese stagiares. Zij vertellen u in een paneldiscussie hoe frisse ideeën en nieuwe vaardigheden wezenlijk kunnen bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

Ook ontvangt u informatie over de subsidiemogelijkheden die het Leonardo da Vinci - en Erasmus programma hiervoor bieden.

Meer informatie over We Mean Business

Aanmelden We Mean Business


1.

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Als vertegenwoordiging van Brussel heeft deze instelling twee kerntaken: pers- en publieksvoorlichting en het rapporteren van gebeurtenissen in Nederland aan Brussel. Daarnaast onderhoudt de Vertegenwoordiging diplomatieke relaties met onder andere ambassades en ministeries in Nederland.

Het communiceren van de Europese boodschap naar de Nederlander gebeurt op verschillende manieren. Medewerkers beantwoorden bijvoorbeeld vragen en geven workshops of lezingen door het land. Ook organiseert en subsidieert de Vertegenwoordiging nationale en lokale projecten.

2.

Meer over...