Broodje B lunchbijeenkomst: 'Corporate Responsibility als nieuwe fase van het ondernemen', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 november 2011 11:30 - 13:30
plaats Den Haag
locatie De 'Malietoren', Bezuidenhoutseweg 12 Toon locatie
aanwezigen J.P. (Jan Peter) Balkenende i e.a.
organisatie VNO-NCW i

Inleider is Prof. dr Jan Peter Balkenende, oud-minister-president, is als partner van Ernst & Young nauw betrokken bij corporate responsibility, zowel nationaal als internationaal. Tevens is hij als hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation verbonden aan de Erasmus Universiteit. In zijn recente oratie 'Over governance en maatschappelijke verantwoordelijkheid: hoe verder?' ging hij eveneens in op het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Over het thema: Reeds geruime tijd wordt gesproken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jarenlang konden pleidooien hiervoor worden vernomen. De laatste jaren tekent zich echter een ontwikkeling af waarbij het toch primair vrijblijvende karakter plaats maakt voor een nieuwe strategie bij veel ondernemingen waarbij MVO tot de 'hard core' kan worden gerekend, met steun van de top van de organisatie. Wat behelst deze nieuwe aanpak, waarom is deze aanpak noodzakelijk, hoe ontwikkelt zich het internationale speelveld en welke ethische aspecten zijn in het geding?

 

Programma:

11:00 uur

Ontvangst met koffie

11:30 uur

Opening door Teun Hardjono, hoogleraar kwaliteitsmanagement Erasmus Universiteit

 

Inleiding:

prof. dr Jan Peter Balkenende

 

Aansluitend discussie

 

13:00 uur

Buffetlunch


Inhoudsopgave

  1. VNO-NCW
  2. Meer over...

1.

VNO-NCW

VNO-NCW is de belangenorganisatie voor ondernemers in Nederland.

VNO-NCW behartigt in deze hoedanigheid de belangen van bedrijven uit alle sectoren richting Den Haag en Brussel. Deze belangenbehartiging richt zich met name op het in stand houden van het ondernemersklimaat in Nederland, en op het creëeren van een sterke Nederlandse economie. VNO-NCW is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...