Besluit 2011/449 - Standpunt EU in het bij de associatieovereenkomst met Chili ingestelde Gemengd Comité van beheer voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen betreffende de wijziging van aanhangsel V.A. van bijlage IV bij die overeenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 23 juli 2011 gepubliceerd en is op 24 juli 2011 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2011/449/EU: Besluit van de Raad van 28 juni 2011 inzake het door de Europese Unie in het bij de Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Chili, anderzijds, ingestelde Gemengd Comité van beheer voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen in te nemen standpunt betreffende de wijziging van aanhangsel V.A. van bijlage IV bij die overeenkomst Voor de EER relevante tekst

officiële Engelstalige titel

2011/449/EU: Council Decision of 28 June 2011 on the position to be taken by the European Union within the Joint Management Committee for Sanitary and Phytosanitary matters set up by the Agreement establishing an Association between the European Community and its Member States, of the one part, and the Republic of Chile, of the other part as regards the amendment of Appendix V.A. to Annex IV to that Agreement Text with EEA relevance
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2011/449
Origineel voorstel COM(2011)262 NLEN
Celex-nummer i 32011D0449

3.

Key dates

Document 28-06-2011
Bekendmaking in Publicatieblad 23-07-2011; PB L 193 p. 5-8
Inwerkingtreding 24-07-2011; in werking datum publicatie +1 zie art 3
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

23.7.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 193/5

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 28 juni 2011

inzake het door de Europese Unie in het bij de Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Chili, anderzijds, ingestelde Gemengd Comité van beheer voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen in te nemen standpunt betreffende de wijziging van aanhangsel V.A. van bijlage IV bij die overeenkomst

(Voor de EER relevante tekst)

(2011/449/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 168, lid 4, onder b), in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bij Besluit 2005/269/EG (1), heeft de Raad namens de Gemeenschap de sluiting van de overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Chili, anderzijds (hierna „de associatieovereenkomst” genoemd), goedgekeurd.

 

(2)

Bijlage IV bij de associatieovereenkomst bevat een overeenkomst betreffende de sanitaire en fytosanitaire (SPS) maatregelen van toepassing op de handel in dieren en dierlijke producten, planten, plantaardige producten en andere goederen, alsmede dierenwelzijn, vastgesteld (hierna „de SPS-overeenkomst EU-Chili” genoemd).

 

(3)

Overeenkomstig artikel 16, lid 2, onder c), van de SPS-overeenkomst EU-Chili, is het bij artikel 89, lid 3, van de associatieovereenkomst opgerichte Gemengd Comité van beheer voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen (hierna het „Gemengd Comité van beheer” genoemd) bevoegd om de aanhangsels I tot en met XII van de SPS-overeenkomst EU-Chili door middel van een besluit te wijzigen.

 

(4)

Aanhangsel V.A. van de SPS-overeenkomst EU-Chili moet prioritaire sectoren of subsectoren in volgorde van belangrijkheid bevatten waarvoor de gelijkwaardigheid kan worden erkend.

 

(5)

De Republiek Chili zou graag een verwerkingsbehandeling op tweekleppige weekdieren toepassen, waarin de toepasselijke wetgeving van de Unie niet voorziet.

 

(6)

Om te evalueren of met de voorgestelde verwerkingsbehandeling hetzelfde niveau van bescherming van de consument kan worden bereikt als met de behandeling waarin de wetgeving van de Unie voorziet, is het nodig dat de gelijkwaardigheid van beide behandelingen wordt beoordeeld.

 

(7)

Artikel 7, lid 4, tweede alinea, van de SPS-overeenkomst EU-Chili schrijft voor dat aanhangsel V.A. van de SPS-overeenkomst EU-Chili wordt gewijzigd om prioritaire sectoren of subsectoren vast te stellen voordat de procedure voor raadplegingen ter beoordeling van de gelijkwaardigheid kan worden ingeleid. De sector „visproducten” en zijn subsector „tweekleppige weekdieren” moeten derhalve worden opgenomen in de lijst van prioriteiten in dat aanhangsel.

 

(8)

Daartoe moet de Unie het in het hieraan gehechte ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van beheer bepaalde standpunt innemen met betrekking tot de wijziging van aanhangsel V.A. bij bijlage IV bij de associatieovereenkomst,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het standpunt dat de Europese Unie in het bij de overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Chili, anderzijds, ingestelde Gemengd Comité van beheer voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen (hierna het „Gemengd Comité van beheer” genoemd) moet innemen betreffende de wijziging van aanhangsel V.A. van de SPS-overeenkomst EU-Chili, wordt gebaseerd op het aan onderhavig besluit gehechte ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van beheer.

Artikel 2

Het besluit van het Gemengd Comité van...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.