Liberale WMO-dag 2011, Soesterberg

Soesterberg, Parochiekerk Carolus Borromeus
datum 8 oktober 2011 10:00 - 15:00
plaats Soesterberg
locatie Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 Toon locatie
aanwezigen B.I. (Brigitte) van der Burg i, M. (Malik) Azmani i, T. (Tamara) van Ark i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bezuinigingen, de kracht van welzijn in de verbinding met zorg, jeugdzorg en arbeidsparticipatie: Op zaterdag 8 oktober as. vindt de liberale Wmo-dag plaats. U kunt zich inschrijven!

Op veler verzoek wordt deze dag ingezoomd op de komende bezuinigingen en de decentralisatie van rijkstaken. Door goed te sturen op algemene voorzieningen zoals het welzijnswerk en eigen kracht van burgers is het een uitdaging om deze omslag om te zetten in een liberale kans. Hier kan de VVD het verschil laten zien!

Op deze dag gaan we verkennen hoe lokale bestuurders kunnen omgaan met de decentralisaties die in het regeerakkoord zijn aangekondigd. Natuurlijk komt de AWBZ aan de orde. Maar ook de Jeugdzorg en het stimuleren van arbeidsparticipatie. Hoe maak je de verbindingen? En vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan wat dat financieel betekent: hoe maak je méér mogelijk met minder geld.

Uiteraard is het aan de lokale bestuurders om dit beleid uit te voeren en de kansen te pakken. Hoe? Daarover gaat deze dag.

Deze dag is georganiseerd door de Haya, de Bestuurdersvereniging, de Partijcommissie Volksgezondheid, Welzijn en Jeugd en de Partijcommissie Sociale Zaken. De Tweede Kamerleden Tamara Venrooy, Brigitte van de Burg en Malik Azmani zullen op deze dag een rol vervullen.

De kosten zijn 37,00 euro (inclusief koffie/thee en lunch) U kunt zich hier inschrijven: www.vvd.nl/wmo


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...