Prof.Dr. R.R. (Ruard) Ganzevoort

foto Prof.Dr. R.R. (Ruard) Ganzevoort
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gabriela*Hengeveld
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Ruard Ganzevoort (1965) is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor GroenLinks i. Sinds 2005 is hij hoogleraar praktische theologie en decaan aan de Vrije Universiteit. Eerder was hij onder meer Nederlands-Gereformeerd predikant, docent en lector. De heer Ganzevoort was binnen GroenLinks voorzitter van "De Linker Wang", platform voor religie en politiek. Hij is expert op het gebied van pastorale zorg en trauma. De heer Ganzevoort is voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties en van de commissie die een parlementair onderzoek uitvoert naar effectiviteit van antidiscriminatie­wetgeving. Hij houdt zich verder bezig met volksgezondheid, zorg, onderwijs, wetenschapsbeleid, cultuur en sport.

GroenLinks
in de periode 2011-heden: lid Eerste Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.