Het moet eerlijker!

Met dank overgenomen van M.J. (Job) Cohen i, gepubliceerd op zaterdag 29 januari 2011, 18:32.

'Gisteren nam de regering van Nederland twee besluiten. (...) Driehonderdmiljoen bezuinigen op de zorg voor kinderen, op passend onderwijs. Het betekentdat kinderen die nu met veel moeite door de school geholpen worden aan hun lotworden overgelaten. Het betekent dat klassen in onze basisscholen meer kinderenmet problemen moeten opvangen met minder geld. In dit welvarende, beschaafdeland besloot het kabinet om 300 miljoen te bezuinigen op de meest kwetsbarekinderen.

Wat was het tweede besluit? Een belastingverlaging voor mensen met een huisvan meer dan een miljoen euro. Eerlijk waar. Een wetsvoorstel van Balkenende,Bos en de Jager, om mensen met zo´n duur huis gewoon mee te laten betalen isgisteren ingetrokken. Het bleef nog lang gezellig in die o zo beschaafdeTreveszaal. Laat ik er niet omheen draaien: het zijn twee schandelijkebesluiten, waar ik me diep voor zou schamen!'

Dat zei ik tijdens mijn toespraak op het PvdA-congres.Download hier mijn toespraak(pdf), of klik op lees verder om mijn toespraak meteen te lezen.

Bekijk hier de originele post