PVV wordt geen ledenpartij

dinsdag 23 november 2010, 17:07

DEN HAAG (PDC i) - Mensen zullen ook in de toekomst geen lid kunnen worden van de PVV i. De fractie heeft een voorstel van Kamerlid Hero Brinkman i daarover afgewezen.

Vorige week lekte de vandaag besproken interne nota uit, waarin Brinkman pleit voor democratisering van de partij. Hij geeft hierin aan dat de PVV een ledenpartij moet worden, waarbinnen open discussie mogelijk is. Dit zou het beeld kunnen wegnemen dat de PVV een eenmanspartij is.

Daarnaast vreest Brinkman in de huidige situatie voor het geval waarin Wilders i "gewild of ongewild" geen fractieleider meer kan zijn. "Wie volgt hem dan op?"

Verder loopt de partij volgens Brinkman in de huidige structuur het risico te worden gezien als een one-issuepartij, waarin het alleen om anti-islamstandpunten draait.

Brinkman heeft laten weten zich bij het standpunt van de fractie neer te leggen. Hij geeft aan de eenheid binnen de partij met het oog op de verkiezingen voor de Provinciale Staten i gewaarborgd moet worden.

Het voorstel van Brinkman om een jongerenafdeling van de PVV op te richten, wordt volgende week binnen de fractie besproken.

Bron: NOS