Eddy van Hijum en Sabine Uitslag op campagne in Raalte

Met dank overgenomen van A.S. (Sabine) Uitslag i, gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2010.

14.30 uur bij: Werkstation de Hees,

15.30 uur: Bij RIBW Ijssel-Vecht

16.30 uur: Bezoek aan de beschermde woonvorm in Lemelerveld.Ontmoeten van clienten in de beschermde woonvorm.

18.00 uur: Gemeenschapscentrum de Schalm,

19.30 uur-20.30 uur Ledenvergadering.

20.45 uur-22.00 uur Tweede Kamerverkiezingen ingevuld door Sabine Uitslag en Eddy van Hijum

CDA-politici bezoeken De Hees en RIBW IJssel-Vecht

Werkproject in Raalte trekt politieke aandacht van kamerleden Eddy van Hijum en Sabine Uitslag

Werkstation de Hees, een arbeidstrainingscentrum in Raalte, staat dinsdag 25 mei in de politieke schijnwerpers door een bezoek van regionale CDA-Tweede Kamerleden. Eddy van Hijum uit Laag Zuthem en Sabine Uitslag uit Welsum staan beiden op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, op de 14e en 31e plaats. Samen met een delegatie van het CDA uit Raalte gaan zij met medewerkers en participanten in gesprek over de waarde van de werkprojecten, het werken in de zorg en het effect van veranderingen in de zorgfinanciering.

Dinsdag 25 mei worden de Tweede Kamerleden om 14.30 uur ontvangen bij de Hees, Heesweg 23a in Raalte, voor een boeiend programma met rondleidingen en gesprekken met diverse medewerkers en participanten. Aan bod komen thema’s als de modernisering van de AWBZ en WMO en de effecten van zorgzwaartepakketten voor de te bieden zorg. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Beschermde Woonvorm van de RIBW IJssel-Vecht in Lemelerveld. Cliënten gaan met de Tweede Kamerleden in gesprek over wonen bij de RIBW.

Werkstation de Hees is een samenwerkingsverband van RIBW IJssel-Vecht, Carmel College Salland, Zonnehof. Er worden werkprojecten geboden aan mensen voor wie reguliere arbeid (nog) niet haalbaar is en jongeren van praktijkonderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs kunnen er branchegerichte cursussen volgen en getraind worden in arbeidsvaardigheden en/of sociale vaardigheden.