Toe voor Masterpeace op Prinsjesdag 2010

Met dank overgenomen van A.S. (Sabine) Uitslag i, gepubliceerd op donderdag 23 september 2010.

Dinsdag 21 september 2010 - Internationale Dag van de Vrede

Op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, vraagt de Verenigde Naties jaarlijks de aandacht voor het belang van wereldvrede. Alhoewel 35% van de Nederlanders deze dag van naam kent, weet slecht 3% wat deze dag precies inhoudt. De helft van de Nederlanders vindt het bestaan van deze dag, als een manier om mensen, landen en wereldleiders meer bewust te laten nadenken over oorlog en vrede en als een dag om wereldwijd vrede te bevorderen, echter wel een belangrijk initiatief.

Dit jaar valt de Internationale Dag van de Vrede samen met Prinsjesdag. Om die reden heeft MasterPeace een aantal topontwerpers gevraagd als een hommage aan de vrede een op MasterPeace geïnspireerde hoed te ontwerpen. Tien vrouwelijke Tweede Kamerleden zullen deze MasterPeace-Hoeden dragen bij het voorlezen van de troonrede in de Ridderzaal. Samen vormen zij een nieuwe coalitie die verschillen opzij zet en samenwerkt voor een groter doel: het belang van de Internationale Dag voor de Vrede en MasterPeace.

De Kamerleden zijn Kathleen Ferrier (CDA), Sabine Uitslag (CDA), Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU), Fatma Koser Kaya (D66), Mariko Peters (GL), Sjoera Dikkers (PvdA), Roos Vermeij (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD), Helma Neppérus (VVD) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD). De hoeden zijn ontworpen door Aziz Bekkaoui, Henriëtte Dijkinga, Hester van Eeghen, House of Dots, Tessa Koops, Frans Molenaar, Caroline de Roy van Zuydewijn, Berry Rutjes Jr. en Philip Treacy.