Vijf afspraken om het Frans-Belgische industriële erfgoed te ontdekken, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 oktober 2010
plaats Brussel, België
locatie Bassin Minier Franco-Belge Toon locatie
organisatie Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i

Het ICI staat voor industriële cultuur. Lanceringsevenement voor het grote publiek van het ICI (Itinéraire de la Culture Industrielle) - het traject van de industriële cultuur. Elke zondag van oktober wordt een van de vijf thematische routes van het ICI georganiseerd vanaf een partnersite van het ICI. Het bezoek aan de sites en de verplaatsingen met de bus zijn gratis. Voor alle praktische informatie en voor reservaties kunt u terecht op www.ici-itineraire.eu

In het kader van het grensoverschrijdend project ICI (InterregIV) en naar aanleiding van de lancering van de toeristische kaart vanaf september 2010, staan de zes partners van het ICI elk weekend van oktober klaar om u de 5 routes te laten ontdekken die symbool staan voor de industriële cultuur. Een mooie gelegenheid om samen de grens over te steken en een volledig overzicht te krijgen van de rijkdommen van het Frans-Belgische mijnbekken.

Ter gelegenheid van de lancering van het ICI voor het grote publiek zal een persconferentie georganiseerd worden in Bois du Luc op 30 september 2010. Deze conferentie zal het begin inluiden van de vijf ontdekkingsdagen van het traject:

  • Zondag 3 oktober: verkenning van de route “La lutte sociale en marche”, vanuit het Pass (de Communauté d’agglomération Hénin-Carvin in Frankrijk stelt een bus ter beschikking)
  • Zondag 10 oktober: verkenning van de route: “D'ICI ou d'ailleurs, le voyage des Hommes, des idées et des techniques”, vanuit de Communauté d’agglomération Hénin-Carvin (het Pass stelt een bus ter beschikking)
  • Zondag 17 oktober: verkenning van de route ”Vers le pays de Vulcain, le creuset artistique”, vanaf het Bois du Cazier (het natuurhistorisch museum van Rijsel stelt een bus ter beschikking)
  • Zondag 24 oktober: verkenning van de route “L'art de l'ingénieur”, vanaf het ecomuseum van Bois du Luc (De Communauté d’agglomération Hénin-Carvin stelt een bus ter beschikking)

1.

Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010

Van 1 juli tot en met 31 december 2010 vervulde België het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. België nam het stokje over van Spanje. Tijdens het voorzitterschap werkte België nauw samen in een trojka i met Spanje en Hongarije, die België voorging, respectievelijk opvolgde.

Hongarije i nam op 1 januari 2011 het voorzitterschap over.

2.

Meer over...