Sabine op campgane in Wierden, Baarn en Den Haag

Met dank overgenomen van A.S. (Sabine) Uitslag i, gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2010.

De dag begint op de markt in het mooie Wierden.

Daarna een bezoek aan de gemeente Baarn in zorgcentrum Schoonoord. Sabine zal in gesprek gaan met de inwoners van de gemeente Baarn. U/jij bent hierbij natuurlijk van harte welkom.

De afgelopen jaren heeft Sabine Uitslag zich voornamelijk ingezet voor de gezondheidszorg in Nederland. Sabine: ‘In Nederland worden mensen over het algemeen snel en goed geholpen als ze ziek zijn. De wachtlijsten zijn afgenomen. En heel belangrijk, de nieuwe zorgverzekeringswet van 2006 biedt veel mogelijkheden voor het gezond houden van de zorg. Als oud verpleegkundige weet Sabine als geen ander dat de grootste uitdaging van de zorg op dit moment de arbeidsmarkt is. Personeelstekorten kunnen alleen worden vermeden als werken in de zorg uitdagend en innovatief is. Carrièreperspectief is essentieel om mensen die in de zorg werken er ook willen blijven werken. Vol verve zegt Sabine: ‘kwaliteit in de zorg gaat gepaard met degelijke kwalitatief goede opleidingen. Daarom is het CDA ook de partij is die niet snijdt in de basis beurs. Afgestudeerde jongeren moeten moeten niet na hun studie een ernorme studieschuld blijven zitten. Studeren moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dus handen af van de studiefinanciering.

Tot slot een debat met bestuurders van zorginstellingen in Den Haag, om dan meteen door te rijden naar Almelo voor de scholieren verkiezingsavond in het Noordik college.