Dag van de Verpleging; Minister President Balkenende eert verpleegkundigen

Met dank overgenomen van A.S. (Sabine) Uitslag i, gepubliceerd op woensdag 12 mei 2010.

Premier Balkenende opent woensdag 12 mei in samenwerking met de beroepsvereniging voor zorgprofessionals, V&VN, de Internationale Dag van de Verpleging in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag met een toespraak waarin hij zijn waardering voor de verpleging uitspreekt. 12 mei is de geboortedag van Florence Nightingale, de beschermvrouwe van de verpleegkunde.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat zij stierf. V&VN neemt ieder jaar het initiatief om het werk van verpleegkundigen onder de aandacht te brengen.

Sabine Uitslag, zorgwoordvoerder en kandidaat voor het CDA bij de verkiezingen op 9 juni is verheugd over deze gebeurtenis: "Ik ben erg blij dat de premier de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ opent. Deze dag staat in het teken van gepassioneerde zorgprofessionals met hart voor de patiënten." Ook Anja van der Weijden, voorzitter van de Verpleegkundigen Adviesraad van Bronovo, is blij met de aandacht die de premier heeft voor de beroepsgroep:"Verpleegkundigen zijn het kloppend hart van het ziekenhuis. En in Bronovo staat ‘samen’ voor de patiënt hoog in het vaandel."