Derde discussiebijeenkomst over de staat van het parlement: 'het goede Kamerlid'

dinsdag 27 april 2010, 12:58

Op maandag 17 mei vindt de derde en laatste discussiebijeenkomst plaats in het kader van 'de staat van het Parlement'. Het thema van deze bijeenkomst is 'het goede Kamerlid’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut in samenwerking met het dagblad Trouw.

De bijeenkomst wordt ingeleid door demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Piet Hein Donner i en voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van Advies van het Montesquieu Instituut, prof.dr. J.Th.J van den Berg i. Vervolgens wordt de discussie geleid door Hans Goslinga i van dagblad Trouw. Het publiek komt ook aan het woord.

Enkele weken geleden werden de eerste en tweede discussiebijeenkomst gehouden. Tijdens de eerste bijeenkomst discussieerden onderzoeker bij de WRR, Jan-Willem Holtslag i, en Tweede Kamerlid voor de PvdA i, Roos Vermeij i, over: 'Politiek zonder beleid, beleid zonder politiek'.

Tijdens de tweede bijeenkomst discussieerden hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht, prof. mr. Luc Verhey i, en Tweede Kamerlid Stef Blok i (VVD i) met elkaar over de onderzoekende functie van het parlement.

De drie bijeenkomsten bouwen voort op de parlementaire zelfreflectie i van de Tweede Kamer.

Informatie voor deelname  

Tijd van aanvang: 17.00 uur

Locatie: Pulchri Studio, Louis XV zaal, Lange Voorhout 15 te Den Haag

Toegang: Vrij, identificatiebewijs verplicht

Meer informatie: www.montesquieu-instituut.nl

Aanmelding: info@montesquieu-instituut.nl