Vak K smaakt naar meer ;)

Met dank overgenomen van F. (Fatma) Koşer Kaya i, gepubliceerd op maandag 18 januari 2010, column.

Den Haag, 16 januari 2010

Zoals jullie misschien weten ben ik de laatste maanden bijna dagelijks bezig geweest voor de Tijdelijke Commissie onderzoek financieel stelsel. Daardoor heb ik weinig tijd over gehouden voor andere zaken en heb ik niet altijd mijn blog bijgehouden.

Volgende week beginnen de openbare verhoren (live te zien op tv en internet), ik zal proberen regelmatig een korte update te geven van de stand van zaken.

Gisteren hebben Stef Blok (VVD) en ik onze initiatiefwet over medezeggenschap van pensioengerechtigden in de pensioenbesturen verdedigd. Als indiener van een wetsvoorstel mag je plaats nemen in vak K (normaal gesproken zit daar het Kabinet) om het wetsvoorstel te verdedigen en vragen te beantwoorden van de Kamerfracties.

Al sinds 1968 heeft mijn partij gestreden voor meer medezeggenschap voor pensioengerechtigden. Het begon ooit met de schriftelijke vragen van Erwin Nypels. Onze D66-veteraan zat samen met Frits Brouwer naast Stef en mij: wat zal hij trots zijn geweest. Met veel plezier hebben we ons initiatief verdedigd en alle vragen beantwoord.

We hebben goede hoop dat de initiatiefwet wordt aangenomen. Zeker nu minister Donner gisteren een opening bood. Nu de tweede termijn in de Tweede Kamer nog en als ons initiatief wordt aangenomen, de verdediging in de Eerste Kamer. Ik kijk ernaar uit.

Vak K smaakt naar meer