Dr. M. (Maroš) Sefčovič

foto Dr. M. (Maroš) Sefčovič
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: European Union / Etienne Ansotte
Met dank overgenomen van Europa Nu.

De Slowaak i Maroš Sefčovič (1966) is sinds 1 oktober 2009 lid van de Europese Commissie i. In de Commissie-Von der Leyen is hij belast met interinstitutionele relaties. In de Commissie-Juncker i was hij commissaris voor de energie-unie. In de Commissie-Barroso II i (2010-2014) was hij belast met institutioneel beleid en ambtelijk beheer. Sefcovic nam eind 2012 ook de post gezondheid en consumentenzaken waar. Eerder had hij enkele maanden de portefeuille onderwijs, cultuur en jeugd. Sefcovic was diplomaat en topambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken van Slowakije. Posten die hij eerder bekleedde, waren onder meer directeur-generaal Europese zaken en ambassadeur in Israël.

in de periode 2009-heden: lid Europese Commissie, vicevoorzitter Europese Commissie

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.