Dr. J. (Johannes) Hahn

foto Dr. J. (Johannes) Hahn
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Europa Nu.

De Oostenrijker i Johannes (Gio) Hahn (1957) is sinds februari 2010 lid van de Europese Commissie i. In de Commissie-Von der Leyen is hij belast met begroting en personeelszaken. In de Commissie-Juncker i was hij verantwoordelijk voor beleid buurlanden en uitbreiding. Daarvoor was hij in de Commissie-Barroso II i belast met regionaal beleid. Hahn, die doctor in de filosofie is, bekleedde diverse bestuursfuncties bij de -VP, de christendemocratische partij. Daarnaast was hij werkzaam in het bedrijfsleven. Tussen 1997 en 2003 was hij directeur van Novomatic. Verder was Hahn (deel)gemeenteraadslid in Wenen en lid van de Landdag van Bondsland Wenen. In 2007 werd hij minister voor Wetenschap en Onderzoek.

in de periode 2010-heden: lid Europese Commissie

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.