'De geschiedenis van de wereld van morgen' | debat met Rik Coolsaet & Laurens-Jan Brinkhorst, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 februari 2008 20:00 - 21:30
plaats Leiden
locatie Leiden, Zuid-Holland, Nederland Toon locatie
aanwezigen L.J. (Laurens Jan) Brinkhorst i e.a.
organisatie deBuren

De boeken van deBuren | DI 26.02.08 | 20.00 > 21.30

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Ter gelegenheid van de presentatie van zijn boek De geschiedenis van de wereld van morgen gaat Rik Coolsaet bij deBuren in discussie met prof. dr. Laurens-Jan Brinkhorst, D66-politicus en hoogleraar internationaal en Europees recht en bestuur in Leiden. Jorn De Cock (De Standaard) modereert.

Prof. dr. Rik Coolsaet is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Gent en is directeur van het programma 'Veiligheid & Global Governance' aan het Egmont-Koninklijk Instituut voor Internationale Betrekkingen te Brussel.

Wie denkt dat zijn tijd in alle opzichten uniek is, vergist zich. Dat schrijft Rik Coolsaet in de inleiding van zijn nieuwe boek De geschiedenis van de wereld van morgen. Wat we meemaken meten we steeds meer af tegen onze eigen ervaringen, of hoogstens tegen de ervaring van de generatie die net voor ons kwam, stelt hij. Historisch besef zit ons niet in de genen. Bovendien overspoelen de media ons met informatie die we nooit allemaal kunnen verwerken, om van interpreteren maar te zwijgen. Toch is er volgens Coolsaet niet zoveel nieuws onder de zon als we geneigd zijn te denken. Met dit boek wil hij daarom 'vergeten gebeurtenissen uit de geschiedenis opdiepen, die ons zullen helpen klaarheid te scheppen in wat vandaag is en morgen misschien komen zal.'

In samenwerking met uitgeverij Van Halewyck


1.

Meer over...