Prof.Mr.Drs. B.P. (Ben) Vermeulen

foto Prof.Mr.Drs. B.P. (Ben) Vermeulen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Raad van State
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Ben Vermeulen (1957) is sinds 1 februari 2008 lid van de Raad van State i. Hij is hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht. Daarnaast is de heer Vermeulen deskundig op het terrein van het vreemdelingenrecht, in het bijzonder het asielrecht, en op het terrein van de grondrechten/mensenrechten, zoals het gelijkheidsbeginsel, alsmede de vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Hij publiceerde onder meer over constitutioneel recht, het EVRM en het Nederlandse grondwetsartikel over onderwijs (art. 23), over asielrecht en over het spreidingsbeleid en de integratieproblematiek.

in de periode 2008-heden: lid Raad van State

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.