Dr. Ph. (Philipp) Kiiver LL.M

Mr. Philipp Kiiver (1979) studeerde van 1999 tot 2003 Nederlands recht, Europees recht en rechtsvergelijking aan de Universiteit Maastricht. Van 2003 tot 2005 was hij als junior-onderzoeker verbonden aan de capaciteitsgroep publiekrecht van de Maastrichtse rechtenfaculteit. Hij promoveerde op het onderwerp van de rol van de nationale parlementen in de Europese Unie. In 2005 werd hij in Maastricht benoemd tot universitair docent; sinds 2007 is hij universitair hoofddocent Europees en vergelijkend constitutioneel recht.

in de periode 2006: wetenschapper Montesquieu Instituut

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Leningrad (Sovjet Unie), 17 juli 1979

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
  • junior onderzoeker rechtenfaculteit, Universiteit Maastricht, van 2003 tot 2005
  • universitair hoofddocent Europees en Vergelijkend Constitutioneel Recht, Universiteit Maastricht

3.

Nevenfuncties

huidige
  • lid redactie Maastricht Journal of European and Comparative Law
  • fellow Montesquieu Instituut

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Hij heeft de Duitse en Estse nationaliteit
 

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 25 februari 2011.