Prof.Dr. K. (Kim) Putters

foto Prof.Dr. K. (Kim) Putters
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Kouwenhoven
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Kim Putters (1973) is sinds 16 september 2022 voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) i. Daarvoor was hij van 15 juni 2013 tot 1 juni 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De heer Putters was van 11 juni 2003 tot 15 juni 2013 Eerste Kamerlid voor de PvdA en hield zich toen onder meer bezig met milieu, zorg en binnenlandse zaken. Hij was ook universitair docent aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur en bestuurskundige bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is sinds december 2008 is hij in Rotterdam hoogleraar management van instellingen in de gezondheidszorg. Tevens was hij raadslid in Hardinxveld-Giessendam. Hij was vicevoorzitter van de PvdA-senaatsfractie en eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer i.

PvdA
in de periode 2003-2013: lid Eerste Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.