LPF-kamerlid Eberhard twee weken op non-actief

maandag 26 augustus 2002, 14:41

LPF-fractievoorzitter Harry Wijnschenk heeft kamerlid Cor Eberhard voor twee weken op non-actief gezet. Eberhard kwam afgelopen zaterdag in opspraak toen het Algemeen Dagblad bekendmaakte dat hij een strafblad zou hebben vanwege een veroordeling voor diefstal en verduistering van geld van zijn partner, die op sterven lag en kort daarna is overleden. Ook zou Eberhard een lijst met e-mailadressen hebben gestolen van Leefbaar Nederland, toen hij overstapte naar de LPF.

Enkele maanden geleden zou Pim Fortuyn al een detectivebureau hebben ingeschakeld om Eberhard te kunnen royeren, maar na Fortuyns dood werd het onderzoek stop gezet. Wijnschenk verlangt nu van Eberhard een verklaring van goed gedrag, en geeft het kamerlid twee weken om zijn naam te zuiveren.

Eberhard ontkent overigens dat hij een strafblad heeft. De aanklacht wegens diefstal en verduistering heeft naar zijn zeggen nooit tot een veroordeling geleid omdat het 'onzin' was. Wel gaf Cor Eberhard zondag 25 augustus toe dat hij de e-mailadressen van Leefbaar Nederland heeft gebruikt om de regio-afdelingen van de LPF op te zetten. Volgens hem was dit geen diefstal, omdat hij de e-mailadressen zelf verzameld heeft.

Het LPF-kamerlid wil het Algemeen Dagblad aanklagen wegens smaad.

bron: ANP, Het Financieele Dagblad, 26 augustus 2002