Prof.Mr. R. (Roel) Bekker

foto Prof.Mr. R. (Roel) Bekker
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Roel Bekker
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Roel Bekker (1947) was ruim negen jaar secretaris-generaal van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en leidde daarna drie jaar het programma Vernieuwing rijksdienst. Van 2007 tot 2014 was hij hoogleraar in Leiden. Hij begon zijn ambtelijke loopbaan bij het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en was voor hij SG werd enkele jaren werkzaam bij adviesbureau Twijnstra Gudde.

in de periode 1998-2010: secretaris-generaal

1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Roelof (Roel)

geboorteplaats en -datum
Assen, 27 januari 1947

2.

Hoofdfuncties/beroepen (6/14)

  • senior partner "Twijnstra Gudde Management Consultants" b.v., van 1992 tot 1 januari 1998 (actief op het gebied van ruimtelijke inrichting en infrastructuur)
  • secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 januari 1998 tot 1 april 2007
  • programma-secretaris-generaal voor vernieuwing van de rijksdienst, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 1 april 2007 tot 1 juli 2010
  • bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen bij de overheid (Albeda-leerstoel), Universiteit Leiden, van 2007 tot augustus 2014 (vanwege de Stichting Leerstoel Bijzondere 'Arbeidsverhoudingen bij de Overheid')
  • adviseur Rijksoverheid, van 2010 tot 2011
  • directeur Bekker Advies,, vanaf 2012

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Nevenfuncties

huidige
  • fellow CAOP (Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel)

vorige (2/12)
  • (waarnemend) lid Tuchtcollege OOA/ROA
  • voorzitter Raad van Commissarissen Esso Nederland

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.