Mr. N.C. (Cola) Debrot

foto Mr. N.C. (Cola) Debrot
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Antilliaanse schrijver, dichter en bestuurder. Werd op Bonaire geboren, studeerde in Nederland geneeskunde en was hier enige jaren arts. Vestigde zich in 1947 op Curaçao en werd politicus en vertegenwoordiger van de Antillen in Nederland. Speelde een belangrijke rol bij de voorbereiding van het Statuut i en werd in 1955 directeur van het kabinet van de gevolmachtigde minister. Was in 1958 tijdelijk lid van de Raad van State en was in de jaren 1962-1970 Gouverneur van de Nederlandse Antillen. Eén van de belangrijkste Antilliaanse literators.

in de periode 1951-1970: staatsraad in buitengewone dienst, Gouverneur van Nederlandse Antillen, algemeen vertegenwoordiger van de Nederlandse Antillen

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.