Mr. P.L. van de Kasteele

foto Mr. P.L. van de Kasteele
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Patriottisch gezinde Haarlemse regent, die in 1787 betrokken was bij de aanhouding van prinses Wilhelmina. Had een belangrijk aandeel in de totstandkoming van de Grondwet van 1798. Hij bekleedde ook na invoering van een minder democratische Grondwet in 1801 en onder Schimmelpenninck en Lodewijk Napoleon functies in het landsbestuur. Was in zijn tijd een verdienstelijk letterkundige.

in de periode 1795-1807: lid Eerste Nationale Vergadering, lid Tweede Nationale Vergadering, lid Intermediair Wetgevend Lichaam, lid Eerste Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801), lid Tweede Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801), lid Comit├ę te lande, lid Staatsraad (1805-1806)

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.