Dr. F.C.G.M. (Frans) Timmermans

foto Dr. F.C.G.M. (Frans) Timmermans
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Georges Boulougouris / European Commission
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Frans Timmermans (1961) is sinds 1 november 2014 vicevoorzitter van de Europese Commissie. In de Commissie-Von der Leyen is hij belast met de Europese Green Deal. In de Commissie-Juncker i was hij verantwoordelijk voor 'betere regulering' en duurzame ontwikkeling. De heer Timmermans was in 2012-2014 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte II i. Daarvoor was hij staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (belast met Europese samenwerking) in het kabinet-Balkenende IV i. Van 19 mei 1998 tot 22 februari 2007 en van 17 juni 2010 tot 5 november 2012 was de heer Timmermans Tweede Kamerlid voor de PvdA. Daarvoor was hij adviseur en particulier secretaris van dr. M. van der Stoel i, Hoge Commissaris nationale minderheden van de OVSE. Als Kamerlid hield hij zich bezig met defensie en buitenlandse zaken. In 2019 was hij PvdA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen.

PvdA
in de periode 1998-heden: lid Tweede Kamer, staatssecretaris, minister, lid Europese Commissie, vicevoorzitter Europese Commissie

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.