Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden over de Slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022 - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022

Dit verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden is onder nr. 3 toegevoegd aan wetsvoorstel 36360 V - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 36360-V Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden over de Slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022
Document date 02-06-2023
Publication date 02-06-2023
Reference 36360-V, nr. 3
External link original article

2.

Text

36360-V Slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022

nr. 3 Lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Buitenlandse Zaken over de Slotwet van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022 (36360-V, nr. 3).

De daarop door de minister van Buitenlandse Zaken gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Heerema

Griffier van de commissie,

Westerhoff

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Waarom is de subsidie voor de Carnegie Stichting zo enorm toegenomen? Zijn er specifieke doelen en/of prestaties aan deze subsidie gekoppeld? Wat is de reden dat deze subsidie voor vijf jaar is vastgelegd?

Antwoord

Op basis van extern onderzoek bleek dat de subsidies voor Huisvesting, Bibliotheek, Dienstverlening en organisatie van de Carnegie Stichting (CS) onvoldoende waren om het gewenste serviceniveau aan de Hoven te kunnen bieden. Dat heeft geleid tot herijking van de subsidierelatie met de CS. Om de CS een voorspelbaar financieel perspectief te bieden, is afgesproken de subsidie voor 5 jaar vast te leggen. Aan de hogere subsidie zijn meerdere financiële- en prestatievoorwaarden gesteld om reguliere controles mogelijk te maken.

3

2

Daar waar de totale uitgaven voor het Shiraka-programma (art 2.5) 3,5 miljoen euro lager waren dan voorzien bij de tweede suppletoire begroting, omdat vanwege COVID-19 sommige programma’s niet zijn doorgegaan, kunt u toelichten of deze programma’s in 2023 weer door zullen gaan? Kunt u toelichten wat daar de financiële gevolgen van zijn?

Antwoord

Het Shiraka-programma heeft na de COVID-19 pandemie in 2022 alle programma’s geleidelijk hervat. Inmiddels volgt Shiraka de reguliere programmering voor 2023. De financiële implicatie hiervan is dat in 2023 het volledige budget is gecommitteerd.

70

Totaallijst feitelijke vragen Slotwet Ministerie van Buitenlandse Zaken 2022 (36360-V-1) 1/1


 
 
 

3.

More information

 

4.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.