Toine Manders lijsttrekker EP voor 50PLUS

Source: A.J.M. (Toine) Manders i, published on Thursday, October 17 2013, 2:13, column.

Persbericht 50Plus: Ervaren Toine Manders lijsttrekker EP voor 50PLUS

Toine Manders

De ervaren 57-jarige Toine Manders is voor 50PLUS de (enige) kandidaat voor het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Sinds mei van dit jaar heeft de partij gesprekken met hem gevoerd.

A.J.M. Manders zit momenteel voor de VVD in zijn derde periode in het Europees Parlement. De gesprekken die 50PLUS met hem voerde gingen onder meer over het belangrijke onderwerp pensioenen dat in de komende jaren in Europa gaat spelen.

Het hoofdbestuur stelt de Algemene Ledenvergadering voor om op zaterdag 2 november in Hilversum Toine Manders te benoemen tot lijsttrekker van de partij voor de Europese Verkiezingen.

Toine Manders stond in 1999 bij de VVD op een onverkiesbare plaats, maar werd met voorkeurstemmen gekozen. Ook in 2004 en 2009 behaalde hij voldoende stemmen om rechtstreeks gekozen te worden.

50PLUS is blij dat deze stemmentrekker de 50PLUS-lijst wil aanvoeren. In 2006 werd Toine Manders gekozen tot Europarlementariër van het jaar voor de Interne Markt. Ook dit jaar werd hij opnieuw genomineerd en werd hij tweede.

50PLUS zegt met Toine Manders een lijsttrekker te hebben die de wegen en mensen in Europa zeer goed kent. “Toine Manders heeft in het verleden getoond een klinkende verkiezingscampagne te kunnen neerzetten en beschikt over een zeer groot netwerk. 50PLUS hoopt hier profijt van te hebben.”

Toine Manders heeft inmiddels zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd.