Brief minister ter aanbieding van de nota - Trendnota Arbeidszaken Overheid 2010

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 32124 - Trendnota Arbeidszaken Overheidspersoneel 2010.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Trendnota Arbeidszaken Overheid 2010; Brief minister ter aanbieding van de nota 
Document date 15-09-2009
Publication date 16-09-2009
Nummer KST132845A
Reference 32124, nr. 1
From Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2009–2010

32 124

Trendnota Arbeidszaken Overheid 2010

Nr. 1

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 september 2009

Als coördinerend minister voor het arbeidsvoorwaardenbeleid bij de overheid bied ik u hierbij de Trendnota Arbeidszaken Overheid 2010 aan, behorend bij het hoofdstuk Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van de Rijksbegroting 2010.

De Trendnota geeft een integraal beeld van het brede terrein van arbeidszaken bij de overheid. Het begrip overheid is hierbij ruim afgebakend. Het gaat om bijna één miljoen werknemers, die werkzaam zijn bij Rijk, Defensie, Politie, Rechterlijke Macht, Onderwijs en de decentrale overheden. Deze opzet maakt het mogelijk systematisch inzicht te geven in de besteding van de arbeidsvoorwaardengelden, in de arbeidsmarktpositie van de overheidssectoren en in de (ontwikkeling van de) beleidsthema’s die het kabinet van belang vindt.

In deze Trendnota staan de effecten van de economische crisis op de arbeidszaken overheid centraal. Naast het jaarlijks terugkerende onderdeel arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden wordt aan het thema arbeidsproductiviteit een apart hoofdstuk gewijd. In het hoofdstuk «Werken aan een overheid die vertrouwen verdient» komen de bijzondere eisen aan bod die gelden voor overheidspersoneel en -organisaties. De laatste twee hoofdstukken behandelen de beide thema’s waaraan ik – binnen het terrein van arbeidszaken – als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties prioriteit geef: diversiteit en veilige publieke taak. Met het hoofdstuk over diversiteit geef ik tevens invulling aan mijn toezegging jaarlijks te rapporteren over de voortgang.

De statistische bijlage bevat traditiegetrouw de «feiten & cijfers» bij de belangrijkste thema’s in deze Trendnota.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, G. ter Horst

 
 
 

3.

More information

 

4.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.