Uitvoeringsverordening 2012/418 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 376/2008 wat betreft de certificaatverplichtingen voor bepaalde landbouwproducten, en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1342/2003 wat betreft de overdracht van de rechten die voortvloeien uit de certificaten voor in het kader van tariefcontingenten geïmporteerde granen en geïmporteerde rijst

1.

Wettekst

17.5.2012   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 130/1

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 418/2012 VAN DE COMMISSIE

van 16 mei 2012

tot wijziging van Verordening (EG) nr. 376/2008 wat betreft de certificaatverplichtingen voor bepaalde landbouwproducten, en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1342/2003 wat betreft de overdracht van de rechten die voortvloeien uit de certificaten voor in het kader van tariefcontingenten geïmporteerde granen en geïmporteerde rijst

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten („integrale-GMO-verordening”) (1), en met name artikel 134 en artikel 161, lid 3, in samenhang met artikel 4,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Overeenkomstig de artikelen 130 en 161 van Verordening (EG) nr. 1234/2007 heeft de Commissie met het oog op het beheer van de invoer en de uitvoer de bevoegdheid gekregen om te bepalen voor welke producten, bij invoer of bij uitvoer, een certificaat moet worden overgelegd. Bij de beoordeling van de vraag of een certificaatregeling nodig is, dient de Commissie rekening te houden met de passende instrumenten voor het beheer van de markten en met name voor de controle op de invoer en de uitvoer.

 

(2)

Op grond van artikel 1, lid 2, onder a), punt i), van Verordening (EG) nr. 376/2008 van de Commissie van 23 april 2008 houdende gemeenschappelijke uitvoeringsbepalingen inzake het stelsel van invoer-, uitvoer- en voorfixatiecertificaten voor landbouwproducten (2), in samenhang met bijlage II, deel I, punt A, van die verordening moet een certificaat worden overgelegd voor de invoer van, onder meer, durumtarwe, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), van die verordening bedoelde tariefcontingenten, voor de invoer van gerst en graansorgho, andere dan hybriden bestemd voor zaaidoeleinden, en voor de invoer van het zaaigoed van al deze producten. Verordening (EG) nr. 376/2008 voorziet ook in een certificaatverplichting voor de invoer van maniokwortel, arrowroot (pijlwortel), salepwortel, aardperen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke wortels en knollen met een hoog gehalte aan zetmeel of aan inuline, vers, gekoeld, bevroren of gedroogd, ook indien in stukken of in pellets, voor de invoer van merg van de sagopalm en voor de invoer van bataten voor menselijke consumptie.

 

(3)

Op grond van artikel 1, lid 2, onder b), punt i), van Verordening (EG) nr. 376/2008, in samenhang met bijlage II, deel II, punt A, van die verordening, moet een certificaat worden overgelegd voor de uitvoer van, onder meer, durumtarwe, rogge, gerst en haver en voor de uitvoer van het zaaigoed van al deze producten.

 

(4)

Bijlage II van Verordening (EG) nr. 376/2008 bevat de GN-codes van de producten waarvoor overeenkomstig de in die verordening vastgestelde voorwaarden een invoer- of een uitvoercertificaat moet worden overgelegd.

 

(5)

De GN-codes die worden gebruikt in bijlage II, delen I, II en III, van Verordening (EG) nr. 376/2008, dienen te worden aangepast aan de GN-codes in bijlage I bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (3), zoals gewijzigd bij Verordening (EU) nr. 1006/2011 van de Commissie (4). Bovendien moeten in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 376/2008 omwille van de duidelijkheid enkele kleine taalkundige wijzigingen worden aangebracht.

 

(6)

Met het oog op de vereenvoudiging en de verlichting van de administratie last voor de lidstaten en de marktdeelnemers moet worden overgegaan tot afschaffing van de certificaatverplichting voor de invoer van zaaigoed van durumtarwe, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), van Verordening (EG) nr. 376/2008 bedoelde tariefcontingenten, voor de invoer van zaaigoed van gerst en van graansorgho, andere dan hybriden bestemd voor zaaidoeleinden, voor de invoer van maniokwortel, arrowroot, salepwortel, aardperen, bataten en dergelijke wortels en knollen met een hoog gehalte aan zetmeel of aan inuline, vers, gekoeld, bevroren of gedroogd, ook indien in stukken of in pellets, voor de invoer van merg van de sagopalm, voor de invoer van bataten voor menselijke consumptie en voor de uitvoer van zaaigoed van durumtarwe, van rogge, van gerst en van haver.

 

(7)

Op grond van artikel 130, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1234/2007 is bij Verordening (EG) nr. 376/2008 een certificaatverplichting vastgesteld voor de invoer van alle suikerproducten van GN-code 1701 die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent. Aan de hand van verwijzingen naar de betrokken specifieke sectorale verordeningen van de Commissie is in bijlage II, deel I, punt C, van Verordening (EG) nr. 376/2008 voor alle onder die GN-code vallende producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent, het bedrag van de zekerheid vastgesteld, alsmede de geldigheidsduur van de invoercertificaten. Aangezien die sectorale verordeningen inmiddels zijn ingetrokken, dient het bedrag van de zekerheid voor de betrokken producten, alsmede de geldigheidsduur van de invoercertificaten voor die producten, in het betrokken punt te worden vastgesteld.

 

(8)

De codes van de producten waarvoor een certificaat vereist is, staan momenteel in bijlage II, deel I, van Verordening (EG) nr. 376/2008. Krachtens artikel 2 van Verordening (EG) nr. 1667/2006 van de Raad van 7 november 2006 betreffende glucose en lactose (5) worden de bepalingen, en met name de regeling voor de handel met derde landen, die voor de zuivelproducten lactose (melksuiker) en melksuikerstroop van GN-code 1702 19 00 zijn vastgesteld, uitgebreid tot de industriële producten lactose en melksuikerstroop van GN-code 1702 11 00. Omwille van de volledigheid, de transparantie en de duidelijkheid dient GN-code 1702 11 00 te worden opgenomen in bijlage II, deel I, van Verordening (EG) nr. 376/2008.

 

(9)

In artikel 8, lid 1, van Verordening (EG) nr. 376/2008 zijn horizontale voorschriften inzake de overdraagbaarheid van certificaten en van de uit de certificaten voortvloeiende rechten vastgesteld. Om te zorgen voor duidelijkheid met betrekking tot de overdraagbaarheid van certificaten die op grond van artikel 1, lid 2, onder a), punt ii), van Verordening (EG) nr. 376/2008 in het kader van tariefcontingenten worden afgegeven, dient artikel 6, lid 7, van Verordening (EG) nr. 1342/2003 van de Commissie van 28 juli 2003 houdende bijzondere uitvoeringsbepalingen inzake het stelsel van invoer- en uitvoercertificaten in de sector granen en rijst (6) te worden aangepast.

 

(10)

Verordening (EG) nr. 376/2008 en Verordening (EG) nr. 1342/2003 moeten daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.

 

(11)

Omwille van de duidelijkheid moeten de voorschriften worden vastgesteld met betrekking tot certificaten die op de dag van inwerkingtreding van de onderhavige verordening nog geldig zijn en die zijn afgegeven voor de invoer van zaaigoed van durumtarwe, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), van Verordening (EG) nr. 376/2008 bedoelde tariefcontingenten, voor de invoer van zaaigoed van gerst en van graansorgho, andere dan hybriden bestemd voor zaaidoeleinden, voor de invoer van maniokwortel, arrowroot (pijlwortel), salepwortel, aardperen, bataten en dergelijke wortels en knollen met een hoog gehalte aan zetmeel of aan inuline, vers, gekoeld, bevroren of gedroogd, ook indien in stukken of in pellets, voor de invoer van merg van de sagopalm, voor de invoer van bataten voor menselijke consumptie en voor de uitvoer van zaaigoed van durumtarwe, van rogge, van gerst en van haver.

 

(12)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Beheerscomité voor de gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Wijziging van Verordening (EG) nr. 376/2008

Bijlage II bij Verordening (EG) nr. 376/2008 wordt vervangen door de tekst in de bijlage bij de onderhavige verordening.

Artikel 2

Wijziging van Verordening (EG) nr. 1342/2003

Artikel 6, lid 7, van Verordening (EG) nr. 1342/2003 wordt vervangen door:

„7.   In afwijking van artikel 8, lid 1, van Verordening (EG) nr. 376/2008 zijn de rechten die uit de in lid 4 van het onderhavige artikel bedoelde certificaten voortvloeien, niet overdraagbaar.”.

Artikel 3

Overgangsmaatregelen

Wat de zekerheid betreft die wordt gesteld in het kader van de afgifte van certificaten voor de invoer van zaaigoed van durumtarwe, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), van Verordening (EG) nr. 376/2008 bedoelde tariefcontingenten, voor de invoer van zaaigoed van gerst en van graansorgho, andere dan hybriden bestemd voor zaaidoeleinden, voor de invoer van maniokwortel, arrowroot (pijlwortel), salepwortel, aardperen, bataten en dergelijke wortels en knollen met een hoog gehalte aan zetmeel of aan inuline, vers, gekoeld, bevroren of gedroogd, ook indien in stukken of in pellets, voor de invoer van merg van de sagopalm, voor de invoer van bataten voor menselijke consumptie en voor de uitvoer van zaaigoed van durumtarwe, van rogge, van gerst en van haver, geldt dat deze zekerheid wordt vrijgegeven wanneer is voldaan aan de volgende voorwaarden:

 

a)

de geldigheidsduur van het certificaat is op de datum van inwerkingtreding van deze verordening nog niet verstreken;

 

b)

het certificaat is op de datum van inwerkingtreding van deze verordening slechts gedeeltelijk of helemaal niet gebruikt.

Artikel 4

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de zevende dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 16 mei 2012.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO

 

 

BIJLAGE

„BIJLAGE II

DEEL I

CERTIFICAATVERPLICHTING — BIJ INVOER

Lijst van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt i), bedoelde producten en de op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geldende maxima

  • A. 
    Granen (deel I van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (1)

1001 19 00

Durumtarwe, andere dan zaaigoed, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

5 000 kg

ex 1001 99 00

Spelt, zachte tarwe en mengkoren, andere dan zaaigoed, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

5 000 kg

1003 90 00

Gerst, andere dan zaaigoed

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

5 000 kg

1005 90 00

Maïs, andere dan zaaigoed

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

5 000 kg

1007 90 00

Graansorgho, andere dan zaaigoed

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

5 000 kg

1101 00 15

Meel van zachte tarwe en spelt

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

2303 10

Afvallen van zetmeelfabrieken en dergelijke afvallen

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

2303 30 00

Bostel (brouwerijafval) en afvallen van branderijen

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

ex 2308 00 40

Residuen van citrusvruchtenpulp

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

2309 90 20

Producten bedoeld in aanvullende aantekening 5 bij hoofdstuk 23 van de gecombineerde nomenclatuur

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • B. 
    Rijst (deel II van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (2)

1006 20

Gedopte rijst, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

30 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

1006 30

Halfwitte of volwitte rijst, ook indien gepolijst of geglansd, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

30 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

1006 40 00

Breukrijst, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

1 EUR/t

Tot het einde van de tweede maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

1 000 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • C. 
    Suiker (deel III van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (3)

1701

Alle producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

20 EUR/t

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • D. 
    Zaaigoed (deel V van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (4)

ex 1207 99 20

Zaaigoed van henneprassen, bestemd voor zaaidoeleinden

 (5)

Tot het einde van de zesde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2, tenzij door de lidstaten anders is bepaald

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • E. 
    Olijfolie en tafelolijven (deel VII van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (6)

ex 0709 92 90

Verse olijven voor het vervaardigen van olie

100 EUR/t

60 dagen vanaf de dag van de feitelijke afgifte in de zin van artikel 22, lid 2

100 kg

0711 20 90

Olijven, voorlopig verduurzaamd (bijvoorbeeld door middel van zwaveldioxide of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie, voor het vervaardigen van olie, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

100 EUR/t

60 dagen vanaf de dag van de feitelijke afgifte in de zin van artikel 22, lid 2

100 kg

2306 90 19

Perskoeken en andere afvallen, verkregen bij de winning van olijfolie, met een gehalte aan olijfolie van meer dan 3 gewichtspercenten

100 EUR/t

60 dagen vanaf de dag van de feitelijke afgifte in de zin van artikel 22, lid 2

100 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • F. 
    Vezelvlas en -hennep (deel VIII van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (7)

5302 10 00

Hennep, ruw of geroot

 (8)

Tot het einde van de zesde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2, tenzij door de lidstaten anders is bepaald

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • G. 
    Groenten en fruit (deel IX van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (9)

0703 20 00

Knoflook, vers of gekoeld, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

ex 0703 90 00

Andere eetbare looksoorten, vers of gekoeld, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • H. 
    Verwerkte groenten en fruit (deel X van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (10)

ex 0710 80 95

Knoflook (11) en Allium ampeloprasum, ook indien gestoomd of in water gekookt, bevroren, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

ex 0710 90 00

Mengsels van groenten die knoflook (11) en/of Allium ampeloprasum bevatten, ook indien gestoomd of in water gekookt, bevroren, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

ex 0711 90 80

Knoflook (11) en Allium ampeloprasum, voorlopig verduurzaamd (bijvoorbeeld door middel van zwaveldioxide of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

ex 0711 90 90

Mengsels van groenten die knoflook (11) en/of Allium ampeloprasum bevatten, voorlopig verduurzaamd (bijvoorbeeld door middel van zwaveldioxide of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

ex 0712 90 90

Gedroogde knoflook (11) en Allium ampeloprasum en mengsels van gedroogde groenten die knoflook (11) en/of Allium ampeloprasum bevatten, ook indien in stukken of in schijven gesneden, dan wel fijngemaakt of in poedervorm, doch niet op andere wijze bereid, met inbegrip van producten die worden ingevoerd in het kader van de in artikel 1, lid 2, onder a), punt iii), bedoelde tariefcontingenten

50 EUR/t

Drie maanden vanaf de dag van afgifte in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • I. 
    Rundvlees (deel XV van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (12)

ex 0102 29 10 t/m ex 0102 29 99

0102 39 10

0102 90 91

Alle producten van huisdieren die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

5 EUR/levend dier

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0201 en 0202

Alle producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

12 EUR/100 kg nettogewicht

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0206 10 95 en 0206 29 91

Alle producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

12 EUR/100 kg nettogewicht

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

1602 50 10, 1602 50 31 en 1602 50 95

Alle producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

12 EUR/100 kg nettogewicht

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

1602 90 61 en 1602 90 69

Alle producten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent

12 EUR/100 kg nettogewicht

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • J. 
    Melk en zuivelproducten (deel XVI van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (13)

ex hoofdstukken 04, 17, 21 en 23

Alle melk en zuivelproducten die worden ingevoerd in het kader van een andere preferentiële regeling dan een tariefcontingent, met uitzondering van kaas en wrongel (GN-code 0406) van oorsprong uit Zwitserland, ingevoerd zonder certificaat, als volgt:

     

0401

Melk en room, niet ingedikt, zonder toegevoegde suiker of andere zoetstoffen

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0402

Melk en room, ingedikt of met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0403 10 11 t/m 0403 10 39

0403 90 11 t/m 0403 90 69

Karnemelk, gestremde melk en room, yoghurt, kefir en andere gegiste of aangezuurde melk en room, ook indien ingedikt of met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, niet gearomatiseerd noch met toegevoegde vruchten of cacao

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0404

Wei, ook indien ingedikt of met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen; producten bestaande uit natuurlijke bestanddelen van melk, ook indien met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, elders genoemd noch elders onder begrepen

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0405 10

0405 20 90

0405 90

Boter en andere van melk afkomstige vetstoffen; zuivelpasta’s, met een vetgehalte van meer dan 75 gewichtspercenten doch minder dan 80 gewichtspercenten

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

0406

Kaas en wrongel, met uitzondering van kaas en wrongel van oorsprong uit Zwitserland, ingevoerd zonder certificaat

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

1702 11 00

1702 19 00

Lactose (melksuiker) en melksuikerstroop

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

2106 90 51

Suikerstroop van lactose, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

2309 10 15

2309 10 19

2309 10 39

2309 10 59

2309 10 70

2309 90 35

2309 90 39

2309 90 49

2309 90 59

2309 90 70

Bereidingen van de soort gebruikt voor het voederen van dieren:

Bereidingen en voedermiddelen, bevattende producten waarop Verordening (EG) nr. 1234/2007 rechtstreeks of uit hoofde van Verordening (EG) nr. 1667/2006 van toepassing is, met uitzondering van bereidingen en voedermiddelen waarop deel I van bijlage I bij eerstgenoemde verordening van toepassing is

10 EUR/100 kg

Tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • K. 
    Andere producten (deel XXI van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (14)

1207 99 91

Hennepzaad, andere dan voor zaaidoeleinden

 (15)

Tot het einde van de zesde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2, tenzij door de lidstaten anders is bepaald

(—)

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • L. 
    Ethylalcohol uit landbouwproducten (deel I van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (16)

ex 2207 10 00

Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van 80 % vol of meer, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten

1 EUR/hl

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

100 hl

ex 2207 20 00

Ethylalcohol en gedistilleerde dranken, gedenatureerd, ongeacht het alcoholvolumegehalte, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten

1 EUR/hl

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

100 hl

ex 2208 90 91

Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van minder dan 80 % vol, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten

1 EUR/hl

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

100 hl

ex 2208 90 99

Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van minder dan 80 % vol, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten

1 EUR/hl

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

100 hl

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

DEEL II

CERTIFICAATVERPLICHTING BIJ UITVOER VAN PRODUCTEN WAARVOOR OP DE DAG VAN INDIENING VAN DE CERTIFICAATAANVRAAG GEEN UITVOERRESTITUTIE OF UITVOERHEFFING IS VASTGESTELD

Lijst van de in artikel 1, lid 2, onder b), punt i), bedoelde producten en de op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geldende maxima

  • A. 
    Granen (deel I van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007) (17)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (18)

1001 19 00

Durumtarwe, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

ex 1001 99 00

Spelt, zachte tarwe en mengkoren, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

1002 90 00

Rogge, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

1003 90 00

Gerst, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

1004 90 00

Haver, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

1005 90 00

Maïs, andere dan zaaigoed

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

5 000 kg

1101 00 15

Meel van zachte tarwe en spelt

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

500 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • B. 
    Rijst (deel II van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (19)

1006 20

Gedopte rijst

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

500 kg

1006 30

Halfwitte of volwitte rijst, ook indien gepolijst of geglansd

3 EUR/t

Tot het einde van de vierde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1

500 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • C. 
    Suiker (deel III van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007)
 

GN-code

Omschrijving

Bedrag van de zekerheid

Geldigheidsduur

Nettohoeveelheid (20)

1701

Rietsuiker en beetwortelsuiker, alsmede chemisch zuivere sacharose, in vaste vorm

11 EUR/100 kg

voor hoeveelheden van meer dan 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

 

voor hoeveelheden van ten hoogste 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1 (21)

2 000 kg

1702 60 95

1702 90 95

Andere suiker in vaste vorm en suikerstroop, niet gearomatiseerd en zonder toegevoegde kleurstoffen, met uitzondering van lactose, glucose, maltodextrine en isoglucose

4,2 EUR/100 kg

voor hoeveelheden van meer dan 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

 

voor hoeveelheden van ten hoogste 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1 (21)

2 000 kg

2106 90 59

Suikerstroop, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen, andere dan stroop van isoglucose, van lactose, van glucose en van maltodextrine

4,2 EUR/100 kg

voor hoeveelheden van meer dan 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van de feitelijke afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 2

 

voor hoeveelheden van ten hoogste 10 t, tot het einde van de derde maand volgende op de maand van de dag van afgifte van het certificaat in de zin van artikel 22, lid 1 (21)

2 000 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

DEEL III

MAXIMA VOOR UITVOERCERTIFICATEN VOOR PRODUCTEN WAARVOOR OP DE DAG VAN INDIENING VAN DE CERTIFICAATAANVRAAG EEN UITVOERRESTITUTIE IS VASTGESTELD

Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen uitvoercertificaten hoeven te worden overgelegd

 

Omschrijving, GN-code en uitvoerrestitutienomenclatuurcode

Nettohoeveelheid (22)

A.   

GRANEN:

Voor elk in deel I van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemd product,

5 000 kg

met uitzondering van de onderverdelingen

 

0714 20 10 en 2302 50

(—)

1101 00 15

500 kg

B.   

RIJST:

Voor elk in deel II van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemd product

500 kg

C.   

SUIKER:

Voor elk in deel III van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemd product

2 000 kg

D.   

MELK EN ZUIVELPRODUCTEN:

Voor elk in deel XVI van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemd product

150 kg

E.   

RUNDVLEES:

Voor in deel XV van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemde levende dieren

Eén dier

Voor in deel XV van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad genoemd vlees

200 kg

G.   

VARKENSVLEES:

GN-codes: als volgt

 

0203

1601

1602

250 kg

0210

150 kg

H.   

PLUIMVEE:

GN-codes en uitvoerrestitutienomenclatuurcodes: als volgt

 

0105 11 11 9000

0105 11 19 9000

0105 11 91 9000

0105 11 99 9000

4 000 kuikens

0105 12 00 9000

0105 14 00 9000

2 000 kuikens

0207

250 kg

I.   

EIEREN:

Uitvoerrestitutienomenclatuurcodes: als volgt

 

0407 19 11 9000

2 000 eieren

0407 11 00 9000

0407 19 19 9000

4 000 eieren

0407 21 00 9000

0407 29 10 9000

0407 90 10 9000

400 kg

0408 11 80 9100

0408 91 80 9100

100 kg

0408 19 81 9100

0408 19 89 9100

0408 99 80 9100

250 kg

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.”

 

  • (1) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (2) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (3) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (4) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
  • (5) 
    Er wordt geen zekerheid geëist. Zie andere voorwaarden in artikel 17, lid 1, van Verordening (EG) nr. 507/2008.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (6) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (7) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
  • (8) 
    Er wordt geen zekerheid geëist. Zie andere voorwaarden in artikel 17, lid 1, van Verordening (EG) nr. 507/2008.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • (9) 
    Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
  • Het betreft tevens producten waarbij het woord „knoflook” slechts een onderdeel is van de benaming. Voorbeelden daarvan, niet als limitatieve opsomming bedoeld, zijn „soloknoflook”, „olifantenknoflook”, „éénteensknoflook” en „reuzenknoflook”.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
  • Er wordt geen zekerheid geëist. Zie andere voorwaarden in artikel 17, lid 1, eerste alinea, van Verordening (EG) nr. 507/2008.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op invoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Tenzij in Verordening (EG) nr. 1342/2003 anders is bepaald.
  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op uitvoer die plaatsvindt in het kader van een preferentiële regeling of van een tariefcontingenten, of wanneer een uitvoerheffing is vastgesteld.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op uitvoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Maximumhoeveelheden waarvoor op grond van artikel 4, lid 1, onder d), geen certificaten hoeven te worden overgelegd. Niet van toepassing op uitvoer in het kader van een preferentiële regeling of in het kader van een tariefcontingent.
  • Voor hoeveelheden van ten hoogste 10 t mag de betrokkene niet meer dan één dergelijk certificaat per uitvoertransactie gebruiken.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.

  • Niet van toepassing op uitvoer die plaatsvindt in het kader van een preferentiële regeling of van een tariefcontingenten, of wanneer een uitvoerheffing is vastgesteld.
 

(—)

Voor alle hoeveelheden zijn certificaten vereist.”

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.