Besluit 1997/29 - Gezondheidsvoorschriften en gezondheidscertificaten voor de invoer van gehakt vlees en vleesbereidingen uit derde landen

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 31997D0029

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

31997D0029

97/29/EG: Beschikking van de Commissie van 17 december 1996 houdende vaststelling van gezondheidsvoorschriften en gezondheidscertificaten voor de invoer van gehakt vlees en vleesbereidingen uit derde landen (Voor de EER relevante tekst)

Publicatieblad Nr. L 012 van 15/01/1997 blz. 0033 - 0038

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 17 december 1996 houdende vaststelling van gezondheidsvoorschriften en gezondheidscertificaten voor de invoer van gehakt vlees en vleesbereidingen uit derde landen (Voor de EER relevante tekst) (97/29/EG)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Richtlijn 94/65/EG van de Raad van 14 december 1994 tot vaststelling van voorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van gehakt vlees en vleesbereidingen (1), en met name op artikel 13,

Overwegende dat voor de invoer van gehakt vlees en vleesbereidingen in de Gemeenschap specifieke voorwaarden in verband met de eisen van Richtlijn 94/65/EG moeten worden vastgesteld; dat deze voorwaarden niet minder stringent mogen zijn dan die van de artikelen 3 en 5 van genoemde richtlijn;

Overwegende dat een model moet worden vastgesteld voor een gezondheidscertificaat, aangevuld met een door de officiële dierenarts te ondertekenen verklaring dat het gehakte vlees en de vleesbereidingen voldoen aan de eisen van respectievelijk artikel 3 en artikel 5 van Richtlijn 94/65/EG, afkomstig zijn uit inrichtingen die de in bijlage I van genoemde richtlijn vastgestelde garanties bieden, en zijn diepgevroren in de werkplaats van oorsprong;

Overwegende dat, wanneer de mogelijkheid bestaat dat de in een derde land geldende voorschriften gelijkwaardige garanties bieden, dat derde land bij de Commissie een voorstel tot erkenning van de gelijkwaardigheid kan indienen;

Overwegende dat de bij deze beschikking vastgestelde maatregelen in overeenstemming zijn met het advies van het Permanent Veterinair Comité,

HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING GEGEVEN:

Artikel 1

Bij deze beschikking worden gezondheidsvoorschriften vastgesteld voor de invoer van gehakt vlees en vleesbereidingen.

Artikel 2

Voor de invoer van gehakt vlees gelden de volgende voorwaarden:

  • 1. 
    het gehakte vlees is geproduceerd overeenkomstig de in de artikelen 3 en 7 van Richtlijn 94/65/EG vastgestelde eisen;
  • 2. 
    het is afkomstig van een inrichting of van inrichtingen die de in bijlage I bij Richtlijn 94/65/EG vastgestelde garanties biedt/bieden;
  • 3. 
    het is diepgevroren in de werkplaats(en) van oorsprong.

Artikel 3

Voor de invoer van vleesbereidingen gelden de volgende voorwaarden:

  • 1. 
    de vleesbereidingen zijn geproduceerd overeenkomstig de in de artikelen 5 en 7 van Richtlijn 94/65/EG vastgestelde eisen;
  • 2. 
    zij zijn afkomstig van een inrichting of inrichtingen die de in bijlage I van Richtlijn 94/65/EG bedoelde garanties biedt/bieden;
  • 3. 
    zij zijn diepgevroren in de werkplaats(en) van oorsprong.

Artikel 4

  • 1. 
    Elke partij gehakt vlees gaat vergezeld van het originele exemplaar van een genummerd, ingevuld, gedateerd en ondertekend, en uit één enkel blad bestaand modelkeuringscertificaat volgens het in bijlage I vastgestelde model.
  • 2. 
    Elke partij vleesbereidingen gaat vergezeld van het originele exemplaar van een genummerd, ingevuld, gedateerd en ondertekend en uit één enkel blad bestaand keuringscertificaat volgens het in bijlage II vastgestelde model.
  • 3. 
    De certificaten worden opgesteld in ten minste één van de officiële talen van de Lid-Staat van binnenkomst in de Gemeenschap.

Artikel 5

Deze beschikking is van toepassing met ingang van 1 januari 1997.

Artikel 6

Deze beschikking is gericht tot de Lid-Staten.

Gedaan te Brussel, 17 december 1996.

Voor de Commissie

Franz FISCHLER

Lid van de Commissie

  • (1) 
    PB nr. L 368 van 31. 12. 1994, blz. 10.

BIJLAGE I

>BEGIN VAN DE GRAFIEK>

GEZONDHEIDSCERTIFICAAT VOOR GEHAKT VLEES (1)

Nummer:

Land van uitvoer:

Ministerie:

Dienst:

Referentie (2):

  • I. 
    Identificatie van het gehakte vlees

Produkten bereid met vlees van:(Diersoort)

Aard van de produkten (3):

Aantal stuks of colli:

Temperatuur bij opslag en vervoer:

Houdbaarheidsduur:

Nettogewicht:

II. Herkomst van het gehakte vlees

Adres en erkenningsnummer van de erkende werkplaats(en):

Indien nodig:

Adres en erkenningsnummer van het erkende koel- en vrieshuis/de erkende koel- en vrieshuizen:

III. Bestemming van het gehakte vlees

Het gehakte vlees wordt verzonden

van (plaats van verzending):

naar (land van bestemming):

per (4):

Naam en adres van de afzender:

Naam en adres van de geadresseerde:

  • (1) 
    In de zin van artikel 3, lid 1, van Richtlijn 94/65/EG van de Raad.
  • (2) 
    Facultatief.
  • (3) 
    De in artikel 3, lid 2, onder e), van Richtlijn 94/65/EG bedoelde vermeldingen invullen.
  • (4) 
    Bij verzending per spoorwagon of vrachtwagen dient het kenteken of nummer te worden vermeld, bij verzending per vliegtuig dient het nummer van de vlucht te worden aangegeven en bij verzending per schip de naam van het schip. Bij overladen moeten die gegevens worden bijgewerkt.

IV. Gezondheidsverklaring

Ondergetekende verklaart dat hij Richtlijn 94/65/EG heeft gelezen en begrepen, en dat het hierboven omschreven gehakte vlees:

  • a) 
    geproduceerd is overeenkomstig de eisen van de artikelen 3 en 7 van Richtlijn 94/65/EG;
  • b) 
    afkomstig is van een inrichting of van inrichtingen die de in bijlage I bij Richtlijn 94/65/EG vastgestelde garanties biedt/bieden;
  • c) 
    is diepgevroren in de werkplaats(en) van oorsprong.

Gedaan te (plaats),, (datum)

(Stempel en handtekening van de officiële dierenarts) (1)

(Naam in hoofdletters)

  • (1) 
    De kleur van de handtekening en van het stempel moet verschillen van die van de gedrukte tekst.

>EIND VAN DE GRAFIEK>

BIJLAGE II

>BEGIN VAN DE GRAFIEK>

GEZONDHEIDSCERTIFICAAT VOOR VLEESBEREIDINGEN (1)

Nummer:

Land van uitvoer:

Ministerie:

Dienst:

Referentie (2):

  • I. 
    Identificatie van de vleesbereidingen

Produkten bereid met vlees van:(Diersoort)

Aard van de produkten (3):

Aantal stuks of colli:

Temperatuur bij opslag en vervoer:

Houdbaarheidsduur:

Nettogewicht:

II. Herkomst van de vleesbereidingen

Adres en erkenningsnummer van de erkende werkplaats(en):

Indien nodig:

Adres en erkenningsnummer van het erkende koel- en vrieshuis/de erkende koel- en vrieshuizen:

III. Bestemming van de vleesbereidingen

De produkten wordt verzonden

van (plaats van verzending):

naar (land van bestemming):

per (4):

Naam en adres van de afzender:

Naam en adres van de geadresseerde:

  • (1) 
    In de zin van artikel 5, lid 1, van Richtlijn 94/65/EG van de Raad.
  • (2) 
    Facultatief.
  • (3) 
    Eventuele vermelding van een ioniserende bestraling op medische gronden.
  • (4) 
    Bij verzending per spoorwagon of vrachtwagen dient het kenteken of nummer te worden vermeld, bij verzending per vliegtuig dient het nummer van de vlucht te worden aangegeven en bij verzending per schip de naam van het schip. Bij overladen moeten die gegevens worden bijgewerkt.

IV. Gezondheidsverklaring

Ondergetekende verklaart dat hij Richtlijn 94/65/EG heeft gelezen en begrepen, en dat de hierboven omschreven vleesbereidingen:

  • a) 
    geproduceerd zijn overeenkomstig de eisen van de artikelen 5 en 7 van Richtlijn 94/65/EG;
  • b) 
    afkomstig zijn van een inrichting of van inrichtingen die de in bijlage I bij Richtlijn 94/65/EG vastgestelde garanties biedt/bieden;
  • c) 
    zijn diepgevroren in de werkplaats(en) van oorsprong.

Gedaan te (plaats),, (datum)

(Stempel en handtekening van de officiële dierenarts) (1)

(Naam in hoofdletters)

  • (1) 
    De kleur van de handtekening en van het stempel moet verschillen van die van de gedrukte tekst.

>EIND VAN DE GRAFIEK>

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.