Bijlagen bij COM(2018)399 - Indiening namens de EU van een voorstel tot wijziging van de bijlagen 2 en 3 bij de Overeenkomst ter instandhouding van de Afrikaanse en Euraziatische trekkende watervogels

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 2 populaties met tussen circa 10 000 en circa 25 000 individuen.
(4) Overeenkomstig bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 1: a) soorten die zijn opgenomen in bijlage I bij het Verdrag inzake de bescherming van trekkende diersoorten; b) soorten die als "bedreigd" zijn opgenomen in de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN, zoals weergegeven in de meest recente samenvatting door BirdLife International; of c) populaties met minder dan circa 10 000 individuen.
(5) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel twee populaties Calidris ferruginea vermeld: de populatie in West-Siberië/West-Afrika, in kolom B, categorie 2c, en de populatie in Midden-Siberië/ZW Azië, O & Z Afrika, in kolom B, categorie 2c.
(6) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel drie populaties Fratercula arctica vermeld: de populatie in de Hudsonbaai en van Oost-Maine tot en met Zuid-Groenland, IJsland, Bereneiland, Noorwegen tot en met het zuiden van Nova Zembla, in kolom C, de populatie in Noordoost-Canada, Noord-Groenland tot en met Jan Mayen, Spitsbergen en het noorden van Nova Zembla, in kolom A, categorie 3a, en de populatie in de Faeröer, Zuid-Noorwegen en Zweden, Groot-Brittannië, Ierland, Noordwest-Frankrijk, in kolom C.
(7) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel twee populaties Alca torda vermeld: de populatie Alca torda torda in oostelijk Noord-Amerika, Groenland en het oostelijk deel van de Oostzee en van de Witte Zee, in kolom C, en de populatie Alca torda islandica in IJsland, de Faeröer, Groot-Brittannië, Ierland, Helgoland, Noordwest-Frankrijk, in kolom C.
(8) Overeenkomstig bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 4 soorten die als "gevoelig" ("near threatened", "NT") zijn opgenomen in de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN, zoals weergegeven in de meest recente samenvatting door BirdLife International, maar die niet voldoen aan de voorwaarden voor categorie 1, 2 of 3 en die in aanmerking komen voor internationale actie.
(9) Zie voetnoot 4.
(10) UNEP/AEWA/MOP6/Res. 6.1 — http://www.unep-aewa.org/en/document/adoption-amendments-aewa-annexes-2
(11) Onder "duurzaam gebruik" wordt verstaan het gebruik van componenten van de biologische diversiteit op een wijze en in een tempo die niet leiden tot achteruitgang van de biologische diversiteit op de lange termijn, zodat het vermogen daarvan om te voorzien in de behoeften en te beantwoorden aan de verwachtingen van huidige en toekomstige generaties behouden blijft.
(12) Dynamisch vangstbeheer is het proces waarbij periodiek jachtregelingen worden vastgesteld op basis van een systeem van populatie- en habitatmonitoring, registratie van exploitatieniveaus, gegevensanalyse en de vaststelling van regelgevingsopties.
(13) PB L 345 van 8.12.2006, blz. 24.
(14) Overeenkomstig bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 2 populaties met tussen circa 10 000 en circa 25 000 individuen.
(15) Overeenkomstig bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 1: a) soorten die zijn opgenomen in bijlage I bij het Verdrag inzake de bescherming van trekkende diersoorten; b) soorten die als "bedreigd" zijn opgenomen in de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN, zoals weergegeven in de meest recente samenvatting door BirdLife International; of c) populaties met minder dan circa 10 000 individuen.
(16) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel twee populaties Calidris ferruginea vermeld: de populatie in West-Siberië/West-Afrika, in kolom B, categorie 2c, en de populatie in Midden-Siberië/ZW Azië, O & Z Afrika, in kolom B, categorie 2c.
(17) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel drie populaties Fratercula arctica vermeld: de populatie in de Hudsonbaai en van Oost-Maine tot en met Zuid-Groenland, IJsland, Bereneiland, Noorwegen tot en met het zuiden van Nova Zembla, in kolom C, de populatie in Noordoost-Canada, Noord-Groenland tot en met Jan Mayen, Spitsbergen en het noorden van Nova Zembla, in kolom A, categorie 3a, en de populatie in de Faeröer, Zuid-Noorwegen en Zweden, Groot-Brittannië, Ierland, Noordwest-Frankrijk, in kolom C.
(18) In bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst zijn momenteel twee populaties Alca torda vermeld: de populatie Alca torda torda in oostelijk Noord-Amerika, Groenland en in het oostelijk deel van de Oostzee en van de Witte Zee, in kolom C, en de populatie Alca torda islandica in IJsland, de Faeröer, Groot-Brittannië, Ierland, Helgoland, Noordwest-Frankrijk, in kolom C.
(19) Overeenkomstig bijlage 3, tabel 1, bij de Overeenkomst omvat categorie 4 soorten die als "gevoelig" ("near threatened", "NT") zijn opgenomen in de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN, zoals weergegeven in de meest recente samenvatting door BirdLife International, maar die niet voldoen aan de voorwaarden voor categorie 1, 2 of 3 en die in aanmerking komen voor internationale actie.
(20) Zie voetnoot 3.
(21) Onder "duurzaam gebruik" wordt verstaan het gebruik van componenten van de biologische diversiteit op een wijze en in een tempo die niet leiden tot achteruitgang van de biologische diversiteit op de lange termijn, zodat het vermogen daarvan om te voorzien in de behoeften en te beantwoorden aan de verwachtingen van huidige en toekomstige generaties behouden blijft.
(22) Dynamisch vangstbeheer is het proces waarbij periodiek jachtregelingen worden vastgesteld op basis van een systeem van populatie- en habitatmonitoring, registratie van exploitatieniveaus, gegevensanalyse en de vaststelling van regelgevingsopties.
(23) PB L 20 van 26.1.2010, blz. 7.