Bijlagen bij COM(2011)42 - Studie in verband met artikel 45, lid 2, van het statuut

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

dossier COM(2011)42 - Studie in verband met artikel 45, lid 2, van het statuut.
document COM(2011)42 NLEN
datum 1 februari 2011
bijlage XIII bij het statuut bepaalt dat de nieuwe verplichting van artikel 45, lid 2, niet van toepassing is op promoties die vóór 1 mei 2006 zijn ingegaan. Ambtenaren die geslaagd zijn voor bepaalde vergelijkende onderzoeken voor juristen-linguïsten, vertalers of tolken voldoen ambtshalve aan de voorwaarde in een derde taal te kunnen werken.

[2] De meeste personeelsleden die een taalcursus volgen om aan te tonen dat zij in een derde taal kunnen werken, kiezen voor een interinstitutionele taalcursus. Hierdoor kunnen de gegevens gemakkelijker worden verzameld, omdat de organisatie van de interinstitutionele taalcursussen gecentraliseerd is. Als er voor andere taalcursussen is gekozen, kan de Commissie daarmee geen rekening houden voor deze analyse.

[3] Mei 2004 – december 2008.

[4] Het Hof van Justitie kan geen onderscheid maken tussen de deelnemers die de cursussen volgen met prioriteit in verband met artikel 45, lid 2, en de deelnemers met een andere reden.

[5] Of anderszins hun kennis van een derde taal niet konden aantonen.

[6] Bij de Rekenkamer gaat het in 2008 en 2009 om dezelfde twee ambtenaren.

[7] Bij het Comité van de Regio's gaat het in totaal om negen ambtenaren, omdat twee ambtenaren zowel in 2008 als in 2009 bevorderbaar waren, maar niet voldeden aan de voorwaarden van artikel 45, lid 2, van het statuut.

[8] Met de hulp van een evaluatiecomité dat bestaat uit drie permanente leden uit de instellingen en 46 taaladviseurs die schriftelijk geraadpleegd worden voor de evaluatie van de diploma's. Het comité komt zesmaal per jaar bijeen.

[9] Naast het personeel op centraal niveau moet er rekening worden gehouden met 0,1 AST per DG/dienst voor het beheer van de statutaire eisen in verband met de derde taal op gedecentraliseerd niveau.

[10] 19,7 % van 16 personen.

[11] 19,7 % van de totale kosten van de cursussen in de periode 2004-2009.

[12] NB : De jaarlijkse kosten omvatten vier semi-intensieve cursussen, vier intensieve curussen (februari-juli-augustus-september) en twee cursussen met twee lessen per week (maart-juli en september-januari).

[13] NB: De jaarlijkse kosten omvatten één semi-intensieve cursus (februari), één intensieve cursus (juli-augustus) en twee cursussen met twee lessen per week (maart-juli en september-januari).