Bijlagen bij COM(2004)419 - Gemeenschappelijk standpunt in de Gezamenlijke Raad EU/Mexico met betrekking tot de wijzigingen van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

Besluit nr. [...] /2004 van de Gezamenlijke Raad EU/Mexico

van [...]

tot wijziging van Besluit nr. 2/2002 van de Gezamenlijke Raad van 23 maart 2000

DE GEZAMENLIJKE RAAD

Gelet op de overeenkomst inzake economisch partnerschap, politieke coördinatie en samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Mexicaanse Staten, anderzijds, (hierna "de overeenkomst" genoemd), die op 8 december 1997 in Brussel is ondertekend, inzonderheid op de artikelen 5 en 10 juncto artikel 47,

Overwegende hetgeen volgt:

1. Na de toetreding van de Republiek Tsjechië, de Republiek Estland, de Republiek Cyprus, de Republiek Letland, de Republiek Litouwen, de Republiek Hongarije, de Republiek Malta, de Republiek Polen, de Republiek Slovenië en de Republiek Slowakije (hierna "de nieuwe lidstaten" genoemd) tot de Europese Unie op 1 mei 2004 dienen sommige bepalingen van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad van 23 maart 2000 met betrekking tot het handelsverkeer, de certificering van oorsprong en overheidsopdrachten met ingang van diezelfde datum te worden aangepast;

2. Er dienen overgangsbepalingen te worden goedgekeurd met betrekking tot het handelsverkeer dat zich op de toetredingsdatum in douanevervoer of onderweg tussen Mexico en de nieuwe lidstaten of in tijdelijke opslag bevindt.

BESLUIT:

Artikel 1

(1) Bijlage I bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad wordt gewijzigd overeenkomstig de bepalingen van bijlage I bij dit besluit.

(2) De tariefcontingenten voor de in bijlage II bij dit besluit genoemde producten die onder GN-code 08030019 (bananen) vallen, zijn niet langer van toepassing wanneer de huidige WTO-contingenten door een zuivere tariefregeling worden vervangen.

(3) De partijen komen overeen om op verzoek van een partij bijeen te komen om de situatie van de bilaterale handel in bananen te bespreken wanneer de huidige EU-invoerregeling door een zuivere tariefregeling wordt vervangen.

(4) Dit artikel doet geen afbreuk aan de inhoud van de herzieningsclausule vastgesteld in artikel 10 van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad EG/Mexico.

Artikel 2

(1) De bepalingen van de overeenkomst zijn van toepassing op goederen die uit Mexico naar een van de nieuwe lidstaten of uit een van de nieuwe lidstaten naar Mexico worden uitgevoerd en die voldoen aan de bepalingen van bijlage III bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad en op de datum van toetreding van de nieuwe lidstaten tot de Europese Unie hetzij in douanevervoer of onderweg zijn hetzij zich in Mexico of in een nieuwe lidstaat in tijdelijke opslag, een douane-entrepot of een vrije zone bevinden.

(2) In dergelijke gevallen wordt een preferentiële behandeling toegekend, op voorwaarde dat binnen vier maanden na de datum van toetreding aan de douaneautoriteiten van het land van invoer een certificaat inzake goederenvervoer EUR 1 wordt overgelegd, dat door de douaneautoriteiten of de bevoegde overheidsinstanties van het land van invoer achteraf is afgegeven samen met de documenten waaruit blijkt dat de goederen direct zijn vervoerd.

Artikel 3

Artikel 17, lid 4, artikel 18, lid 2, en aanhangsel IV van bijlage III bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad worden gewijzigd overeenkomstig de bepalingen van bijlage III bij dit besluit.

Artikel 4

(1) De in bijlage IV bij dit besluit genoemde instanties van de nieuwe lidstaten worden toegevoegd aan de desbetreffende rubrieken van bijlage VI, deel B, van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad.

(2) De in bijlage V bij dit besluit opgenomen lijst van publicaties van de nieuwe lidstaten wordt toegevoegd aan deel B van bijlage XIII bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad.

Artikel 5

(1) Dit besluit treedt in werking op de dag van zijn goedkeuring; artikel 1, leden 1 en 2, treedt in werking op 1 mei 2004.

(2) In afwijking van lid 1 komen de partijen overeen dat in afwachting van de voltooiing van de interne procedures van de Europese Gemeenschap met het oog op de goedkeuring van dit besluit, de Verenigde Mexicaanse Staten de bepalingen van dit besluit voorlopig toepassen met ingang van 1 mei 2004 en tot de Gezamenlijke Raad dit besluit goedkeurt.

Gedaan te [...], op [...]

Voor de Gezamenlijke Raad [...]


BIJLAGE I

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Communautair schema voor tariefafbraak


BIJLAGE II

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Overgangscontingenten


BIJLAGE III

Nieuwe talenversies van de administratieve opmerkingen en de factuurverklaring in bijlage III bij Besluit nr. 2/2000

1. Artikel 17, lid 4, van bijlage III bij Besluit nr. 2/2000 wordt als volgt gewijzigd:

Op een achteraf afgegeven EUR 1-certificaat wordt een van de volgende vermeldingen aangebracht:

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

2. Artikel 18, lid 2, van bijlage III bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad wordt als volgt gewijzigd:

Op het in het kader van deze procedure afgegeven duplicaat wordt een van de volgende vermeldingen aangebracht:

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

3. Onderstaande tekst wordt toegevoegd aan aanhangsel IV van bijlage III bij Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad:

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

BIJLAGE IV

Instanties van de centrale overheid

1. De volgende instanties van de centrale overheid worden toegevoegd aan bijlage VI, deel B, hoofstuk 1, van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad:

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

2. Onderstaande instanties en categorieën van instanties waarnaar wordt verwezen in de bijlagen I, II, VII, VIII en IX bij Richtlijn 93/38/EEG worden toegevoegd aan het aanhangsel bij bijlage VI, deel B, hoofdstuk 2, van Besluit nr. 2/2000 van de Gezamenlijke Raad:

(a) Bijlage I

"PRODUCTIE, VERVOER OF DISTRIBUTIE VAN DRINKWATER":

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(b) Bijlage II

"PRODUCTIE, VERVOER OF DISTRIBUTIE VAN ELEKTRICITEIT":

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(c) Bijlage VII

"AANBESTEDENDE INSTANTIES OP HET GEBIED VAN STADSSPOORWEG-, TRAM-, TROLLEY- OF BUSVERBINDINGEN":

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(d) Bijlage VIII

"AANBESTEDENDE INSTANTIES OP HET GEBIED VAN LUCHTHAVENFACILITEITEN":

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(e) Bijlage IX

"AANBESTEDENDE INSTANTIES OP HET GEBIED VAN ZEEHAVEN-, BINNENHAVEN- OF ANDERE AANLANDINGSFACILITEITEN":

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

BIJLAGE V

>RUIMTE VOOR DE TABEL>


>RUIMTE VOOR DE TABEL>