Bijlagen bij COM(2000)404 - Opening en de wijze van beheer van autonome gemeenschappelijke tariefcontingenten voor bepaalde visserijproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(a) De controle op het gebruik voor deze bijzondere bestemming geschiedt door toepassing van de op dit gebied geldende communautaire bepalingen.

(b) Het tariefcontingent is van toepassing op vis die bestemd is om aan een andere behandeling dan uitsluitend één of meer van de volgende behandelingen te worden onderworpen:

- schoonmaken, ontdoen van ingewanden, staart of kop,

- in stukken snijden, met uitzondering van het fileren of van het in stukken snijden of het verdelen van door een folie van elkaar gescheiden filets in blokken,

- sorteren,

- etiketteren,

- verpakken,

- verpakken met ijs, bevriezen,

- diepvriezen,

- ontdooien, scheiden.

Het contingent is niet van toepassing op producten die de op het gebruik van het contingent rechtgevende bewerkingen ondergaan in de kleinhandel of in restaurantbedrijven, kantines en dergelijke. De verlaging van de douanerechten geldt uitsluitend voor vis die bestemd is voor menselijke consumptie.


FINANCIEEL MEMORANDUM

1. BENAMING VAN DE MAATREGEL

Voorstel voor een verordening (EG) van de Raad betreffende de opening en de wijze van beheer van autonome communautaire tariefcontingenten voor bepaalde visserijproducten.

2. BEGROTINGSLIJN(EN)

Hoofdstuk 12, artikel 120 (1210 + 1060)

3. JURIDISCHE GRONDSLAG

Artikel 26 van het Verdrag

4. OMSCHRIJVING VAN DE MAATREGEL

4.1 Algemeen doel

De bevoorrading van de verwerkende industrie in de Gemeenschap onder gunstige voorwaarden veilig te stellen.

5. FINANCIËLE GEVOLGEN

5.1 Wijze van berekening van de totale kosten van de maatregel (bepaling van de eenheidskosten)

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Totaal van de te verwachten wijziging van de inkomstenderving vergeleken met de vorige contingentperiode: + 5.924.520 EUR

6. BEPALINGEN OM BEDROG TEGEN TE GAAN

De bepalingen betreffende het beheer van de tariefcontingenten voorzien in de noodzakelijke maatregelen ter voorkoming van en bescherming tegen fraude en onregelmatigheden.