Bijlagen bij COM(2007)163 - Naar een Europese strategie "Hulp voor handel" - de bijdrage van de Commissie

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage.

[2] Meer hierover in de bijlage.

[3] De strategie zal een veel ruimere werkingssfeer hebben dan de onlangs ingestelde begrotingsplaats voor "Hulp voor handel".

[4] Zie definities in de bijlage.

[5] Overeenkomstig het normenkader van de Werelddouaneorganisatie.

[6] Met inbegrip van fondsen van het Europees Ontwikkelingsfonds en de algemene communautaire begroting.

[7] Meer informatie over de lidstaten in het werkdocument van de diensten van de Commissie dat het Monterrey-rapport [SEC(2007) 415] vergezelt; details over de communautaire verbintenissen in de bijlage.

[8] Het IK is een multidonorenprogramma dat beoogt de minst ontwikkelde landen bij te staan de handel in hun nationale plannen voor ontwikkeling te integreren, en te helpen bij de gecoördineerde verlening van handelsgerelateerde bijstand als antwoord op de behoeften die door de minst ontwikkelde landen worden geformuleerd. In augustus 2006 namen 42 ontwikkelingslanden aan het programma deel.

[9] Het betreft de volgende landen: Mongolië, Tonga, Vietnam, Albanië, Armenië, Georgië, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Guyana, Honduras, Nicaragua, Sri Lanka, Kameroen, de Republiek Kongo, Ivoorkust, Ghana en Kenia.

[10] Zie discussie in de bijlage.

[11] Overeenkomstig de beginselen van goed bestuur op belastinggebied.

[12] Zie de bijlage voor nadere gegevens.

[13] Zie de conclusies van de Raad over fatsoenlijk werk voor allen van 1 december 2006 en het werkdocument van de diensten van de Commissie over de bevordering van de werkgelegenheid via EU-ontwikkelingssamenwerking.

[14] Zie de bijlage.