Bijlagen bij COM(1995)539 - Wijziging van de beschikking van de Raad van 23 november 1994 tot vaststelling van een specifiek programma voor onderzoek en technologische ontwikkeling op het gebied van samenwerking met derde landen en internationale organisaties (1994-1998)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage I, deel 2, onder A, "Samenwerking met de landen in Midden- en Oost-Europa en met de nieuwe onafhankelijke staten van de voormalige Sowjetunie"van Beschikking 94/807/EG wordt de alinea beginnende met de woorden "de internationale associatie ter bevordering van de samenwerking . . ." en eindigend met de woorden ". . . deelneming van de Gemeenschap aan Intas na 31 december 1995 is afhankelijk van een desbetreffend machtigingsbesluit van de Raad;" vervangen door de volgende alinea:

"deelneming van de Gemeenschap aan de Internationale Associatie ter bevordering van de samenwerking met de wetenschappers uit de nieuwe onafhankelijke staten van de voormalige Sowjetunie (Intas), met name door het verlenen van een financiële bijdrage ten belope van ongeveer de helft van het bedrag dat momenteel in het kader van dit programma beschikbaar is voor samenwerking met de nieuwe onafhankelijke staten; als voorwaarde voor het verlenen van deze bijdrage geldt dat de Intas-statuten worden gewijzigd op zodanige wijze dat door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid te nemen beslissingen slechts met de goedkeurig van de Gemeenschap, zoals vertegenwoordigd door de Commissie, kunnen worden genomen en dat de Commissie de algemene vergadering van de Intas voorzit;".


Artikel 2

Deze beschikking is gericht tot de Lid-Staten.


(1) Doc. 7641/95 RECH 67 NIS 65.

(2) PB nr. L 334 van 22. 12. 1994, blz. 109.