Overwegingen bij COM(2023)693 - Standpunt EU in het regionale stuurcomité van de Vervoersgemeenschap met betrekking tot de invoering van een gemeenschappelijke reeks regels inzake de vergoeding van de onkosten van externen die worden uitgenodigd om deel te nemen aan vergaderingen van de Vervoersgemeenschap

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1.Het verdrag is namens de Europese Unie goedgekeurd op 4 maart 2019 7 en in werking getreden op 1 mei 2019.

2.Het regionale stuurcomité werd door het verdrag opgericht voor het beheer en de goede uitvoering van het verdrag. Krachtens artikel 35 van het verdrag kan het regionale stuurcomité besluiten vaststellen waarin de procedures voor de tenuitvoerlegging van de begroting worden gespecificeerd.

3.Naar verwachting zal het regionale stuurcomité een besluit nemen met betrekking tot de invoering van een gemeenschappelijke reeks regels inzake de vergoeding van de onkosten van externen die worden uitgenodigd om deel te nemen aan vergaderingen van de Vervoersgemeenschap. Dit besluit vervangt de krachtens Besluit nr. 2020/5 8 en Besluit nr. 2021/02 9 van het regionale stuurcomité vastgestelde regels.

4.Het is passend om het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het regionale stuurcomité moet worden ingenomen, aangezien het beoogde besluit voor de Unie bindend zal zijn.

5.Aangezien een dergelijk besluit noodzakelijk is voor de goede werking van het permanente secretariaat en de organen van de Vervoersgemeenschap, is het passend het standpunt vast te stellen dat namens de Unie in het stuurcomité moet worden ingenomen met betrekking tot de vaststelling ervan.