Overwegingen bij COM(2023)565 - Standpunt EU betreffende een wijziging van bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) bij de EER-overeenkomst (Verordening betreffende markttoezicht en conformiteit van producten)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1)De Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte 6 (hierna “de EER-overeenkomst” genoemd) is op 1 januari 1994 in werking getreden.

(2)Overeenkomstig artikel 98 van de EER-overeenkomst kan onder meer bijlage II bij de EER-overeenkomst (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) bij besluit van het Gemengd Comité van de EER worden gewijzigd.

(3)Verordening (EU) 2019/1020 van het Europees Parlement en de Raad 7 , Uitvoeringsverordening (EU) 2021/1121 van de Commissie 8 en Uitvoeringsverordening (EU) 2022/1267 van de Commissie 9 moeten in de EER-overeenkomst worden opgenomen.

(4)Bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) bij de EER-overeenkomst moet derhalve dienovereenkomstig worden gewijzigd.

(5)Het standpunt van de Unie in het Gemengd Comité van de EER moet derhalve worden gebaseerd op het aan dit besluit gehechte ontwerpbesluit.