Overwegingen bij COM(2023)105 - Standpunt EU in het Comité voor overheidsopdrachten met betrekking tot de toetreding van Noord-Macedonië tot de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Op 17 maart 2017 heeft Noord-Macedonië verzocht om toe te treden tot de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (hierna “de Overeenkomst” genoemd).

(2) De verbintenissen van Noord-Macedonië betreffende de dekking zijn vastgesteld in het definitieve aanbod van het land, dat op 13 september 2022 aan de partijen bij de Overeenkomst (hierna “de partijen” genoemd) is voorgelegd en op 27 september 2022 is gecorrigeerd.

(3) Het definitieve aanbod van Noord-Macedonië is bevredigend en vereist geen specifiek voorbehoud met betrekking tot Noord-Macedonië. De in de bijlage bij dit besluit opgenomen voorwaarden voor de toetreding van Noord-Macedonië zullen worden opgenomen in het besluit van het Comité voor overheidsopdrachten betreffende de toetreding van Noord-Macedonië.

(4) De toetreding van Noord-Macedonië tot de Overeenkomst zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de verdere internationale openstelling van de markten voor overheidsopdrachten.

(5) In artikel XXII, lid 2, van de Overeenkomst is bepaald dat elk WTO-lid tot de Overeenkomst kan toetreden op tussen dat lid en de partijen overeen te komen voorwaarden en dat deze voorwaarden worden vastgesteld in een besluit van het Comité voor overheidsopdrachten.

(6) Bijgevolg is het noodzakelijk om het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het Comité voor overheidsopdrachten moet worden ingenomen in verband met de toetreding van Noord-Macedonië.